Zo, dus jij hebt er genoeg van om zelf YouTube video’s te bekijken en je wil zelf aan de slag? Fantastisch nieuws, Er zijn genoeg mensen die jou voor zijn gegaan maar vrees niet, iedereen kan eraan beginnen. Wie weet word je ooit net zo beroemd als novritsch of silo en kent iedereen je op elk veld dat je speelt. Laten we niet te ver vooruitdenken en klein beginnen. In dit artikel gaan we uitleggen hoe je het beste met YouTube kan beginnen als airsoft speler.

Om te kunnen beginnen met het maken van YouTube video’s is het handig om een beetje verstand te hebben van bewerkingsprogramma’s zodat je gemakkelijker video’s kan maken. Als je hier nog geen verstand van hebt wordt het moeilijker (naar zeker niet onmogelijk) om YouTube video’s uit te brengen.

 

Het YouTube kanaal aanmaken

De eerste stap is om het YouTube kanaal aan te maken. Als je al een Gmail account hebt dan heb je al een YouTube kanaal met jouw naam, maar als je een andere naam wil hebben zoals AirsoftKoning19 dan is het een beter idee om er een apart Gmail account voor te maken. Nu je een kanaal hebt is het tijd om het er iets mooier uit te laten zien. Voeg een banner toe zodat mensen die op jouw kanaal komen meteen kunnen zien waar het over gaat. Om een paar voorbeelden te geven zie je hieronder de banners die populaire airsoft spelers gebruiken.

Oké deze banners zien er fantastisch uit, die van jou hoeft er in het begin niet zo mooi uit te zien. Zorg er alleen voor dat er iets te zien is, ook al is het maar een plaatje van het internet met jouw kanaal naam erop. Als je verstand hebt van Photoshop dan is het een stuk makkelijker om mooie plaatjes te maken. Dus als je ooit tijd over hebt raad ik je het aan om een keer foto’s ermee te bewerken. Nu je een kanaal met een banner hebt is het tijd om iets over jou te vertellen bij het kopje ‘over mij’. Zet hier neer waar het kanaal over gaat. Dit hoeft niet lang te zijn. Een voorbeeld van een over mij kopje is “Welkom op ……, Ik ben een echte airsoft fanaat en wil mijn ervaringen met jou delen”. Kort en krachtig zoals het hoort.

 

Video’s maken

Nu je een kanaal hebt wordt het tijd dat je video’s gaat opnemen. Nu is het belangrijk dat je er eerst over nadenkt wat voor een soort video’s je wil maken. Wil je constructie video’s maken waar je een replica doet upgraden of wil je veld opnames maken. Als je constructie video’s wil gaan maken dan heb je aan een camera genoeg. Zorg er wel voor dat je deze met een standaard ergens neer kan zetten zodat de camera niet of weinig beweegt. Als je veld opnames wil maken dan heb je 100% een GoPro nodig. Als je deze al hebt, top, maar als je deze nog niet hebt dan kan het lastig zijn om de juiste uit te zoeken. Daarom hebben wij dat voor jou gedaan en hier een review over geschreven zodat jij zelf kan bepalen of deze GoPro bij jou past of niet.

 

Review GoPro

 

Oké nu je alles hebt opgenomen wordt het tijd dat je jouw eerste video gaat maken en online zetten zodat jij officieel een YouTuber bent. Er zijn genoeg gratis programma’s op het internet te vinden die je kan gebruiken om video’s mee te bewerken. Een aantal hiervan zijn Lightworks, Shotcut, VSDC en HitFilm Express. Naarmate je populairder wordt kan je betere programma’s gaan gebruiken zoals Vegas pro. Zet de video’s die je maakt online en wie weet ziet jouw kanaal er binnenkort zo uit:

 

Tips voor snellere resultaten

  • Maak de video’s ongeveer 10 tot 15 minuten lang. Tegenwoordig heeft iedereen moeite met concentreren en is dit precies lang genoeg. Video’s de langer zijn dan 10 minuten worden ook beter bekeken.
  • Zet reclames op je video’s. Koppel een Adsense account aan je YouTube account zodat je er wat geld aan kan verdienen. Het eerste jaar zal dit niet veel zijn. Het eerste jaar verdiende ik er 5,79 euro aan.
  • Gebruik geen copyrighted muziek in je video’s maar probeer zoveel mogelijk zelf te maken. Dus gebruik geen muziek van andere.
  • Probeer elke week twee video’s online te zetten. Als dit niet lukt is dat niet per sé erg. Zolang je maar consequent bent met.
  • Geef niet te snel op. Het eerste jaar is het moeilijkst omdat alles dan nieuw is en het lijkt of je video’s maakt voor een lege zaal. De mensen zullen kijken, je moet alleen geduld hebben.

 

Kyle van Raaij

Jaren lang heb ik airsoft gespeeld met een groep van vijf man. In de jaren heb ik veel geleerd. Met de artikelen die ik schrijf hoop ik jou veel tijd te kunnen besparen zodat jij optimaal airsoft kan spelen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.