Het is belangrijk dat je een goed werkende airsoft replica haalt als je gaat beginnen met de airsoft sport. Om hier zeker van te zijn is het van belang dat je deze haalt bij een bekwame airsoft specialist. Daarom raden wij het aan om een kijkje te nemen bij Krale airsoft wapens voor het meest ruime assortiment aan airsoft replica’s, ammo & supplies, accessoires en kleding.

Ben jij een beginnende airsoft speler en ben je er helemaal klaar voor om je voor te bereiden om echt mee te doen? Dan ben je hier op de juiste plaats! In dit artikel gaan we het hebben over de verschillende airsoft replica’s en hoe je er één moet kiezen als beginnende speler. De eerste stap is bepalen welk type replica het beste bij jou past. Voor beginners is het aangeraden om te starten met een AEG. De reden dat dit wordt aangeraden is omdat je met een AEG van zowel dichtbij als veraf goed kan schieten. Ook is het met een AEG vaak gemakkelijker om in de actie te zitten. Mocht je er niet van overtuigd zijn dan heb je altijd nog de optie om met een ander type replica te beginnen. De andere meest voorkomende replica’s zijn de sniper, shotgun en pistool. Het is hoe dan ook aangeraden om een kijkje te nemen in een airsoft winkel of op de Krale webwinkel voor de beste airsoft wapens.

Nu is het tijd om te bepalen of je een elektrisch, spring of gas gedreven airsoft replica wil. Als beginner is het aan te raden om te beginnen met een elektrisch gedreven airsoft replica. De onderhoud is minimaal en het is niet nodig om elke paar keer schieten de batterij te moeten verwisselen. Dit is bij een gasgedreven airsoft replica wel het geval. Je moet om de paar magazijnen die je leeg schiet het gas opnieuw vullen. Wel heb je bij een gasgedreven airsoft replica meer het gevoel dat je een echt wapen in je hand hebt. Dit komt door het geluid en de terugslag die het geeft. Als laatst hebben we nog de spring gedreven airsoft replica’s, deze variant wordt vooral teruggezien in snipers en shotguns. De kogel (BB) wordt dan handmatig gespannen door een veer.

Het is ook mogelijk om accessoires toe te voegen aan je airsoft replica. Als je dit wil doen dan moet je er wel voor zorgen dat je een airsoft replica kiest waar een montagerails op te vinden is. Hier zet je in de meeste gevallen de accessoires op. Dit kan vanalles zijn. In de meeste gevallen zou dit een lamp of scope zijn. Vaak zit hier glas in dus het is een goede inverstering om er een scope protector bij te halen. Deze zijn niet duur het kan je scope redden. Als het om accessoires aankomt dan kan je niet fout gaan! Het is wel verstandig om een airsoft sling te halen zodat je niet de hele dag je airsoft replica hoeft vast te houden.

Als afsluiting wordt hieronder nog eens duidelijk aangegeven wat je kan verwachten van de verschillende airsoft replica types zodat jij de juiste beslissing kan nemen.

AfbeeldingenBeschrijving
AEG
– Aangeraden voor beginners
– Veel actie mogelijkheden
– Elektrisch of gas
– Schiet automatisch of enkel
– Mag binnen en buiten gebruikt worden.
Sniper
– Niet aangeraden voor beginners
– Spring gedreven
– Enkel shot
– Mag vaak alleen buiten gebruikt worden.
Shotgun
– Goed voor dichtbij
– Veel actie mogelijkheden
– Elektrisch, gas of spring
– Mag binnen en buiten gebruikt worden.
Pistool
– Aangeraden voor beginners
– Goed om erbij te hebben
– Elektrisch of gas
– Enkel shot
– Mag binnen en buiten gebruikt worden.

Kyle van Raaij

Jaren lang heb ik airsoft gespeeld met een groep van vijf man. In de jaren heb ik veel geleerd. Met de artikelen die ik schrijf hoop ik jou veel tijd te kunnen besparen zodat jij optimaal airsoft kan spelen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.