Als je al jaren airsoft speelt dan leer je een heleboel nieuwe dingen die je eigenlijk veel eerder had willen weten. Het is nooit te laat om nieuwe dingen te leren, daarom weet jij precies wat je moet doen en wat je niet moet doen als je klaar bent met het lezen van dit artikel. Iedereen vraagt zich dan waarschijnlijk af waarom jij in één keer zo goed bent geworden en nooit afgeschoten wordt. Ik overdrijf natuurlijk wel een beetje maar deze tips werken echt.

 

Altijd kunnen zien!

Heb jij er ook altijd last van als je aan het rennen bent en je bril wordt wazig? Ik wel. Gelukkig heb ik hier een oplossing voor gevonden. Je kan natuurlijk een dure bril kopen met ventilator erop, maar in de praktijk blijkt dat het soms ook niet eens goed werkt. Ik heb al verschillende keren gehad dat mijn gezichtsveld gewoon wazig wordt omdat de lucht er niet uit kan.  Pak een bril die niet aan de bovenkant en onderkant dicht is en zorg ervoor dat je je bril kan verstellen. probeer er dan voor te zorgen dat de onderkant van je bril bijna of helemaal tegen je gezicht aanzit. Hierdoor kan er minder goed lucht in komen vanuit het masker (Als je er één draagt) en is de bovenkant meer open waardoor de lucht goed kan ontsnappen. Ik heb veel verschillende brillen gehad maar de simpelste met deze tip werkt het beste.

 

Speel niet passief

Als ik één ding in de jaren dat ik airsoft gespeeld heb geleerd is dan is het dat je niet moet wachten op de vijand. Sniper speler mogen natuurlijk wel rustig passief spelen omdat je als sniper speler niet naar voor hoeft te pushen. Maar als je iets anders speelt dan moet je ervoor zorgen dat je zoveel mogelijk grond tot je beschikking krijgt. Dit klinkt logisch maar het gebeurt vrij weinig. Elke seconden dat je niet aan het pushen bent geef je de vijand de kans om hun plan uit te voeren. Als ze slim zijn is dit meestal ook pushen. Dus zorg dat je in een team van minimaal 4 man bent en ga ervoor! Dit maakt het spel leuker en er is meer actie te beleven. Dit is dus een win/win situatie.

 

Test je shot

Als je een gebied aan het verdedigen bent en je weet waar de vijand waarschijnlijk vanaf komt dan kan je al op die locatie richten. Maar wat als er nou een vijand vanaf komt en het blijkt dat je BB helemaal de verkeerde kant op schiet?  Dit gebeurt vaker dan je denkt. Het enige wat je moet doen is een BB opofferen om te kijken of je wel de goede richting inschiet. Door één keer te schieten voordat de vijand er is weet je waar je BB land. zo kan je de houding van je geweer veranderen afhankelijk van waar de BB landt. Nu heb je een voorsprong op de vijand en heb je meer kans om te raken.

 

Gebruik de correcte BB’s

Er zijn een heleboel verschillende BB’s die je kan gebruiken, maar je moet wel de juiste BB pakken die bij jou replica past. De meeste mensen spelen met 0.20 gram of 0.25 gram BB’s. Dit is een prima BB gewicht zolang je er maar één kiest en niet de hele tijd verwisseld. Ik deed dit vroeger niet en verwisselde de hele tijd van BB gewicht waardoor het elke keer anders aanvoelde als ik schoot. Het is oké om alle gewichten te proberen zolang je maar niet blijft wisselen. Een snelle tip: Hoe zwaarder de BB hoe preciezer je replica schiet. maar als BB komt wel minder ver door het gewicht. Denk hieraan als je een BB gewicht kiest.

 

Schiet niet als het niet nodig is

Iedereen heeft wel eens een keer z’n moment gehad waar hij/zij een vijand ziet die de andere kant op kijkt. Er zijn hier twee dingen die je kan doen. Je kan gaan schieten en riskeren dat je mis schiet of je kan er rustig naar toe gaan en van een betere locatie schieten. Het is misschien zelfs mogelijk om die persoon met je replica mes te raken waardoor hij/zij geen hit mag roepen. Dit is één van de dingen waar je niet aan denkt op dat moment maar neem rustig adem en denk aan de opties die je hebt. Je hebt natuurlijk ook de optie om weg te rennen, maar dat is niks voor jou aangezien je een echte rambo bent.

 

Communicatie is belangrijk

Als je een serieuze speler bent dan kan je natuurlijk niet zonder een communicatie systeem. Er zijn genoeg plaatsen waar je deze kan kopen. Mijn eerste communicatie systeem kwam uit China en was niet heel goed. Het had 12 kanalen maar kon geen verbinding maken met andere communicatie systemen. Dat was jammer, Het enige wat wel leuk was, was hoe het apparaat half Engels half Chinees sprak. De mensen die zo’n communicatie systeem hebben weten wat ik bedoel. De andere helft heeft geluk dat ze niet z’n communicatie systeem hebben. Deze tip is dan ook: Zorg ervoor dat je een goed communicatie systeem hebt. Persoonlijk vind ik deze Walkie talkie perfect (Er zit zelfs radio op!).

 

Vragen en opmerkingen

Heb jij nog vragen of wil heb jij een tip die er bij moet komen te staan. wacht dan niet en zet het hieronder neer. Dan zorgen wij ervoor dat het toegevoegd wordt zodat de andere spelers gebruik kunnen maken van de tips & tricks.

 

 

 

 

 

 

Kyle van Raaij

Jaren lang heb ik airsoft gespeeld met een groep van vijf man. In de jaren heb ik veel geleerd. Met de artikelen die ik schrijf hoop ik jou veel tijd te kunnen besparen zodat jij optimaal airsoft kan spelen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.