Er zijn verschillende soorten variante van airsoft en PolSim is er één van. De term PolSim is redelijk nieuw en betekend politie simulatie. Als jij van airsoft houdt maar je wil een keer een politie simulatie uitvoeren dan is PolSim wat je zoekt. Deelnemers van een PolSim evenement hebben politie of geheime dienst kleren aan tijdens de simulatie. In dit artikel gaan we een kijkje nemen hoe de wereld van PolSim eruit ziet. Wie weet is het iets voor jou!

In het kort: PolSim is een afkorting van de twee woorden politie simulatie. Je speelt net als bij airsoft in een team maar dan wordt er de focus gelegd op het simuleren van een echte politie gebeurtenis. De spelers hebben dan ook politie uniformen (neppe natuurlijk) aan en voeren gebeurtenissen uit die bij de politie voorkomen. Denk hierbij aan bank overvallen. Voor het gehele verhaal raad ik je aan het artikel verder te lezen.

Wat is PolSim?

PolSim lijkt veel op MilSim (militaire simulatie) maar er wordt de focus gelegd op het politie gedeelte. Als je meedoet met een PolSim evenement moet je jezelf aan een paar regels houden. Je hebt meestal bepaalde kleding nodig en je focust jezelf meer op een echt doel. Je kent het wel als je naar een airsoft evenement gaat. Er is een doel maar niemand focust zich erop. Iedereen rent veel liever naar voren om het gevecht aan te gaan. Als serieuze speler kan je hierdoor geïrriteerd worden. Je hebt dan twee mogelijkheden. Je gaat naar een MilSim evenement of naar een PolSim evenement.

Als je meer geïnteresseerd bent in de politie dan is het beter om naar een PolSim evenement te gaan i.p.v een MilSim evenement. Bij PolSim heb je samen met een team een doel. Dit doel moet je proberen te voltooien met een plan. Soms moet je dit plan zelf maken en soms heeft de organisatie al een plan voor jou en jouw team gemaakt. Het doel is meestal iets waar de politie ook mee te maken heeft. Denk hierbij aan een bank overval of een gijzeling.

Is PolSim iets voor mij?

Ben jij altijd al fan geweest van de politie en wil jij weten hoe het er aan toe gaat? Dan is PolSim wellicht iets voor jou. PolSim is helaas nog niet heel populair omdat het redelijk nieuw is waardoor er nog weinig evenementen zijn die zich erop focussen, maar dit gaat in de toekomst waarschijnlijk veranderen.

De geschiedenis van PolSim

Airsoft bestaat al een poosje maar dit geld niet voor PolSim. Dit kan ook bijna niet omdat airsoft pas op 15 januari in 2013 legaal is geworden. Enkele jaren daarna is PolSim samen met MilSim ontstaan. Je kan dus zeggen dat PolSim ongeveer tussen 2015 en 2017 is ontstaan. Als PolSim net zo snel groeit als airsoft dan kan je ervan uitgaan dat het over een paar jaar op elk airsoft veld te spelen is.

Kyle van Raaij

Jaren lang heb ik airsoft gespeeld met een groep van vijf man. In de jaren heb ik veel geleerd. Met de artikelen die ik schrijf hoop ik jou veel tijd te kunnen besparen zodat jij optimaal airsoft kan spelen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.