MilSim is hetzelfde als airsoft maar dan serieuzer. Heb jij er genoeg van dat jouw teamleden niet serieus genoeg spelen? Speel je tegen clowns of andere carnavalsfiguren? Dan is MilSim wellicht iets voor jou. MilSim staat voor militaire simulatie en er wordt zo realistisch mogelijk gemaakt.

Wat is MilSim?

Zoals eerder aangegeven is MilSim hetzelfde als airsoft maar dan net iets serieuzer. MilSim focust zich helemaal op realistische militaire simulaties. Als je MilSim wil gaan doen dan kom je in een team de ook echt samen oefent om de beste tactieken uit te voeren. Zoals je al kan raden doen vooral ex-militairen mee aan MilSim omdat ze nog niet genoeg actie hebben gehad in het leger. Misschien kan het ook het teamverband zijn dat mensen aantrekt, wie weet.

Bij MilSim krijg je van tevoren een opdracht die je moet voltooien met je team. Samen met je team probeer je deze opdracht te voltooien. Het is niet zoals bij airsoft waar je wel een opdracht hebt maar niemand die opdracht echt serieus uitvoert. MilSim is nog niet heel populair in Nederland en het is moeilijk om dichtbij een veld te vinden waar je de sport kan uitvoeren, maar het is niet onmogelijk. Vele zijn je al voorgegaan.

Is MilSim iets voor mij?

Hou jij ervan om zo realistisch mogelijk airsoft te spelen en hou jij er niet van als de andere spelers niet zo serieus zijn? Dan is MilSim wellicht iets voor jou. Iedereen waar je mee samen speelt denkt daar hetzelfde over en dit zorgt ervoor dat je niet meer geïrriteerd wordt door minder serieuze spelers. Als jij tijdens airsoft ervan houdt om je aan de opdracht te houden dan is wordt het zeker een keer tijd dat je het probeert.

De geschiedenis van MilSim

Airsoft bestaat al een poosje maar dit geld niet voor MilSim. Dit kan ook bijna niet omdat airsoft pas op 15 januari in 2013 legaal is geworden. Enkele jaren daarna is MilSim samen met PolSim ontstaan. Je kan dus zeggen dat MilSim ongeveer tussen 2015 en 2017 is ontstaan. Als MilSim net zo snel groeit als airsoft dan kan je ervan uitgaan dat het over een paar jaar op elk airsoft veld te spelen is.

Kyle van Raaij

Jaren lang heb ik airsoft gespeeld met een groep van vijf man. In de jaren heb ik veel geleerd. Met de artikelen die ik schrijf hoop ik jou veel tijd te kunnen besparen zodat jij optimaal airsoft kan spelen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.