Stel je voor: Je hebt een vlucht geboekt naar een ander land waar een airsoft evenement georganiseerd is waar je naar toe wil. Je doet je airsoft apparaat in je koffer en je wordt uit de rij gepikt bij het vliegveld. Dit is eigenlijk wel te verwachten aangezien het airsoft apparaat op een echt wapen lijkt, maar wat kan je er tegen doen om dit te voorkomen? Gelukkig gaan we het er in dit artikel uitgebreid over hebben wat je moet doen om je replica mee te kunnen nemen in een vliegtuig, trein of auto.

 

Vliegen met je airsoft replica

Om het simpel te houden gaan we alleen kijken naar de regels van de vliegmaatschappij KLM. De meeste vliegmaatschappijen hebben ongeveer de zelfde regels waardoor je een goed beeld krijgt van de regels als het gaat om het vervoeren van je airsoft apparaat. Het goede nieuws is dat het toegestaan is om je airsoft replica mee te nemen als ruimbagage. Het slechte nieuws is dat je veel meer moet regelen dan normaal. Om een airsoft replica mee te mogen nemen moet je de volgende 3 stappen volgen:

  1. Reserveer het vervoer via je reisagent of via een telefonische reservering. Het is belangrijk om aan te geven dat je van plan bent om een airsoft apparaat mee te nemen zodat je niet voor verassingen komt te staan bij het vliegveld.
  2. Zorg ervoor dat je beschikt over de juiste documenten. Dit is een vergunning voor het airsoft apparaat A.K.A de NABV pas, een import- en exportvergunning voor het betreffende land (Niet van toepassing binnen de EU) en een ingevulde en ondertekende verklaring voor het vervoeren van wapens en munitie.
  3. Als je geen lid bent bij de NABV vraag dan een vergunning aan voor het reizen met wapens en/of munitie naar, vanuit of via Nederland aan bij de Nederlandse douaneautoriteiten. Als je wel lid bent van de NABV dan is dat niet nodig. Voor meer informatie kan je op de NABV website verder kijken.

 

Zoals je kan zien moet je veel regelen voordat je met je replica op pad kan gaan met het vliegtuig. Dit is wel begrijpelijk aangezien het airsoft apparaat eruit ziet als een echt wapen (In de meeste gevallen). Het kan zelfs zo zijn dat je begeleid wordt door de douane/beveiliging. Dit geeft je het gevoel dat je een belangrijk persoon bent (wat je natuurlijk ook wel een beetje bent). Het valt allemaal wel mee als je goed kijkt wat je allemaal moet regelen. Bij twijfel kan je altijd nog gewoon de vliegmaatschappij opbellen en vragen wat je moet doen.

 

Treinreizen met je airsoft replica

Fijn, je mag vliegen met je airsoft replica. Nu is de vraag of je ook de trein in mag met je airsoft replica. Dit was een lastigere om uit te zoeken maar het is gelukt. Het is toegestaan om je airsoft replica mee te nemen indien die goed verpakt is. Het is ook wel verstandig om je replica in een airsoft tas of airsoft koffer te doen zodat je niet de vorm van het apparaat ziet. Voordat je dadelijk andere reizigers bang gaat maken. De reden dat je je replica mee mag nemen is omdat wat je mee mag nemen op straat je ook in de trein mee mag nemen. Ook staat er weinig beschreven over airsoft apparaten in de algemene voorwaarden van de NS. Je moet er alleen wel rekening mee houden dat je niet naar het buitenland mag reizen in de trein met een airsoft apparaat. Dit staat aangegeven in de Internationale regels van de NS. Ook bij het treinreizen moet je ervoor zorgen dat je je NABV pas bij hebt.

 

Autorijden met je airsoft replica

Als je naar een evenement gaat dan ga je meestal met de auto. Hier zijn ook duidelijke regels voor. Deze regels zijn te vinden op de NABV website. Je mag je airsoft apparaat gewoon vervoeren in de auto als je naar een evenement gaat of naar een airsoft winkel. Je moet alleen wel de kortste route nemen. Net als in de trein en in het vliegtuig moet je je airsoft apparaat goed opbergen. Dus stop dat apparaat in een tas of koffer, gooi het in de achterbak en je bent klaar om te gaan. En zorg er natuurlijk altijd voor dat je je NABV pas bij hebt.

 

Ervaringen

Heb jij nog een airsoft ervaring die je wil delen die te maken heeft met het vervoeren van je airsoft apparaat? Laat een bericht achter zodat iedereen het kan lezen! Bedankt voor het lezen en tot het volgende artikel.

Kyle van Raaij

Jaren lang heb ik airsoft gespeeld met een groep van vijf man. In de jaren heb ik veel geleerd. Met de artikelen die ik schrijf hoop ik jou veel tijd te kunnen besparen zodat jij optimaal airsoft kan spelen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.