De meeste mensen weten wel wat Airsoft is, maar er zijn ook airsoft variante die nog helemaal niet zo bekend zijn in Nederland. Dit is dan ook de MilSim en de PolSim. In dit artikel gaan we het uitgebreid hebben over beide variante.

MilSim staat voor militaire simulatie en PolSim staat voor politie simulatie. Deze variante stammen af van de bekende sport airsoft. Deze twee zijn zo aangepast zodat het zo realistisch mogelijk gemaakt kan worden voor de beoefenaars van de twee simulatie variante. Ben jij geïnteresseerd en wil je meer informatie hebben over dit onderwerp? lees dan vooral verder.

 

MilSim

In de afgelopen jaren is er een nieuwe variant van airsoft opkomst. Zoals je waarschijnlijk al aan de titel geraden hebt is dit MilSim. Bij MilSim (Militaire simulatie) zijn spelers, vaak ex-militairen, zoveel mogelijk bezig met het zo realistisch mogelijk nabootsen van een MilSim evenement. In de meeste gevallen wordt er in teamverband getraind aan de hand van daadwerkelijke militaire procedures, die zijn aangepast aan de beperkingen van airsoft.

 

PolSim

PolSim is ongeveer net zo bekend in Nederland als MilSim, helemaal niet dus. Maar langzamerhand gaat daar verandering in komen omdat airsoft een steeds populairdere sport wordt waardoor er ook meer mensen geïnteresseerd kunnen raken in MilSim en PolSim. PolSim staat voor politie simulatie en het speltype is erop gericht om een politie-eenheid zo realistisch mogelijk na te bootsen. Voorbeelden van politie eenheden zijn de DSI, de Franse GIGN of S.W.A.T eenheden. De meeste PolSim missies worden gehouden in stedelijke gebieden waar verschillende scenario’s denkbaar zijn zoals gijzelingen, bankovervallen en amoksituaties.

 

Evenementen

MilSim en PolSim zijn beide nog niet heel bekend in Nederland en het wordt daarom ook bijna niet beoefend. Voor sommige landen is het al wat meer bekend en zijn er speciale evenementen. Een voorbeeld van een evenement is De grootste airsoft skirm van Europa. Hierbij worden verschillende teams gemaakt. Er is een team die zich echt focust op het MilSim gedeelte van het evenement. Er is ook een speciaal politie team die vecht tegen een lokale benden. Dit is dus een team die gefocust is op PolSim. Het mooie van z’n evenement is dat iedereen mee kan doen. Airsoft spelers, MilSim spelers, PolSim spelers en er zijn zelfs LARP spelers nodig om het evenement zo realistisch mogelijk te houden.

Kyle van Raaij

Jaren lang heb ik airsoft gespeeld met een groep van vijf man. In de jaren heb ik veel geleerd. Met de artikelen die ik schrijf hoop ik jou veel tijd te kunnen besparen zodat jij optimaal airsoft kan spelen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.