Airsoft is een gentlemen’s sport waarin spelers hun hit nemen en zich houden aan de regels, waarin tegenstanders elkaar complimenteren met een goede actie en waarin nooit een onvertogen woord valt. Of beter gezegd; dat is de manier waarop de grote meerderheid van de spelers airsoft beoefent.

Helaas komt het ook wel eens voor dat sommige spelers zich niet aan de regels ouden. Voor deze bijzondere situaties zijn er Marshalls. Marshalls zijn er om alle spelers, man of vrouw, jong of oud, kat of hond, te herinneren aan dit herenakkoord. Wil jij graag Marshall worden zodat jij ervoor kan zorgen dat de sport goed beoefend wordt? Dan ben je hier op het juiste adres, alle informatie die je nodig hebt is hier te vinden.

 

Wat is een marshall?

Marshalls geven invulling aan een groot aantal taken bij de organisatie en supervisie van airsoft events. Tot hun kerntaken behoren het bewaken van de veiligheid op en rond het veld, het faciliteren van fair play en het leiden de gameplay. Dat betekent dat een marshall moet beschikken over deskundigheid, inschattingsvermogen, communicatieve vaardigheden en -onontbeerlijk- spelervaring.

Marshalls zijn officials die in dienst staan van de organisator van het evenement. Daarmee is ook meteen duidelijk wat marshalls níet zijn: eindverantwoordelijk. Dat is de organisator aan wie hij/zij rapporteert.

 

Opleiding

De NAVB heeft het liefst zoveel mogelijk mensen die Marshall zijn en dat is te zien aan de prijs. Als je begint met de opleiding dan wordt er een borg van 50,- euro gevraagd. Als het je dan lukt de opleiding binnen 9 maanden succesvol af te ronden, ontvangt je het inschrijfgeld minus kosten voor de lunch retour. Dit is 45,- euro.

Nu denk je bij jezelf, binnen 9 maanden de opleiding afronden, hoe lang duurt die opleiding dan wel niet. Het goede nieuws is dat de hele opleiding maar 1 dagdeel duurt. Voorafgaand aan de workshop krijg je een opdracht. De uitwerking van de opdracht neem je mee naar de workshop. In de workshop komen de volgende onderwerpen aan bod :

  • Veiligheid, regels & reglementen en materiaal
  • Taken en verantwoordelijkheden van een Marshall
  • Weerbaarheid : hoe zorg je ervoor dat spelers een leuke dag hebben?
  • Hoe ga je om met lastige situaties? Hoe werk je samen met andere Marshalls?

 

Na het volgen van de workshop krijg je de praktijkopdrachten. Als deze zijn ingeleverd en voldoende beoordeeld ontvang je de Marshall patch, het diploma en je inschrijfgeld retour minus kosten voor de lunch (€5,-).

 

Aanmelden

Als je hebt besloten om marshall te worden dan kan je jezelf aanmelden bij de NAVB door jezelf te inschrijven in MijnNAVB. In het linkermenu moet je “Naar Opleidingen” selecteren. Je komt dan in een online leeromgeving. Daar kies je in het hoofdmenu een marshall opleiding en een datum.

Aanmelden kan op : mijn.nabv.nl

Kyle van Raaij

Jaren lang heb ik airsoft gespeeld met een groep van vijf man. In de jaren heb ik veel geleerd. Met de artikelen die ik schrijf hoop ik jou veel tijd te kunnen besparen zodat jij optimaal airsoft kan spelen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.