Iedereen zou airsoft moeten spelen in de wereld, helaas gaat dat voorlopig nog niet gebeuren omdat er nog genoeg plaatsen in de wereld zijn waar airsoft nog niet toegestaan is. Daarom is het belangrijk dat als je gaat verhuizen naar het buitenland dat je een land kiest waar airsoft legaal is. In dit artikel gaan een kijkje nemen in de andere landen van de wereld zodat als iemand jou ooit een vraag stelt zoals “Mag je in Koeweit eigenlijk airsoft spelen?”  Dat jij dan “Ja, natuurlijk!” kan zeggen.

Er zijn niet veel landen waar het illegaal is om airsoft te spelen. Deze landen zijn Indonesië, Israël, Maleisië, Mexico, Singapore, de Filipijnen, de Republiek van Korea en Roemenië. Als je meer informatie wil over waarom het in een bepaald land legaal/illegaal is dan ben je bij dit artikel op het juiste adres.

 

Landen waar airsoft illegaal is

Er zijn niet zo veel landen waar het illegaal is om airsoft te spelen, en dat is een goed teken. In deze lijst staan alle landen waar het illegaal is, of als de wet onduidelijk is over airsoft. Hieronder staat per land wat de reden is dat ze als illegaal gezien worden.

Indonesië : Het is niet helemaal illegaal om in Indonesië te spelen. Maar er zijn geen regels. Omdat het heel onduidelijk is durven de meeste mensen het niet aan om airsoft te gaan spelen.

Israël Airsoft replica’s is gevaarlijk speelgoed als het aan Israël ligt. Het is ook illegaal om airsoft te spelen in Israël.

Maleisië :Officieel is het legaal om airsoft te spelen. Maar je mag geen replica’s hebben, vervoeren, in het openbaar hebben of spelen. Waardoor het eigenlijk gewoon illegaal is. Kunnen ze dan niet beter de wet veranderen en zeggen dat het illegaal is?

Mexico : Er zijn geen regels in Mexico als het gaat om airsoft waardoor het een lastig onderwerp is. Voor de zekerheid zetten we het toch bij illegaal.

Singapore : Het is illegaal, Het is ook niet toegestaan om een replica te hebben. Gelukkig is deze wet wel duidelijk. Niet zoals Maleisië en Mexico.

Nederland : Als je in Nederland gepakt wordt als je airsoft aan het spelen bent dan krijg je een celstraf van maximaal 6 jaar en worden al je replica’s ingenomen. grapje natuurlijk, het is gewoon legaal om airsoft te spelen in Nederland.

Filipijnen Het is verboden om airsoft apparaten te bezitten waardoor het moeilijk wordt om airsoft te spelen.

Republiek van Korea : Airsoft apparaten worden gezien als wapens en zijn niet toegestaan.

Roemenië : De wet is heel onduidelijk als het om airsoft gaat. Ze komen er maar niet uit of het een wapen is of speelgoed. Zolang ze er nog niet uit zijn is het verstandig om geen airsoft te spelen in Roemenië.

 

Landen waar airsoft legaal is

Laten we er niet omheen draaien en je gewoon de landen geven waar je airsoft mag spelen. In de toekomst kan het zijn dat er nieuwe regels in andere landen komen waardoor airsoft legaal of illegaal wordt. Als dit het geval is dan doen we ons best om deze lijst zo goed mogelijk aan te passen.

Australië : We beginnen met een speciaal geval. In Australië is legaal en illegaal om airsoft te spelen. In sommige delen van het land is het legaal en in andere delen weer niet. Op de plaatsen waar het wel legaal is moet je bewijs hebben. Dit bewijs is te vergelijken met de NAVB pas in Nederland.

Argentinië : Het is toegestaan om airsoft apparaten te kopen door iedereen die boven de achttien jaar is, maar als ze airsoft apparaten uit andere landen willen laten importeren dan moet de overheid het goedkeuren.

Armenië : Airsoft apparaten onder de 3 joule zijn toegestaan. Alle apparaten die harder gaan worden als wapens gezien en zijn niet toegestaan.

België : Als je op Wikipedia kijkt dan zie je een heel verhaal over airsoft in België. In het kort, het is toegestaan als je achttien jaar of ouder bent.

Brazilië : Door een vuurgevecht zijn de regels om airsoft streng geworden. Je moet minimaal achttien jaar oud zijn om te mogen beginnen en als je een airsoft apparaat koopt dan moet er vijf jaar bijgehouden worden dat er één is gekocht. In Brazilië mogen de replica’s wel harder. 400 FPS voor assault en 550 FPS voor snipers.

Bulgarije : In Bulgarije is het legaal om airsoft te spelen. Het is mogelijk om airsoft replica’s te kopen als zestien jarige. Er moet dan wel toestemming gevraagd worden aan de ouders.

Canada : Airsoft apparaten worden in Canada gezien als wapens en er zijn strenge regels als het gaat om airsoft. Het apparaat mag niet te hard gaan en je moet minimaal achttien jaar oud zijn met de juiste papieren.

Chile : Chile herkent airsoft als een officiële sport zins 20 januari 2011. Dus het is veilig om te zeggen dat airsoft een legale sport is in Chile.

China  : De meeste mensen denken dat airsoft in China illegaal is. Gelukkig is dit niet het geval. Maar vier het nog niet te vroeg. Misschien is het beter om op te letten als je in China airsoft wil spelen omdat ze er niet blij mee zijn. Het is “Legaal”.

Kroatië : In Kroatië is het gewoon legaal om airsoft te spelen. Je moet alleen minimaal achttien jaar oud zijn.

Tsjechische Republiek : Airsoft apparaten zijn categorie D vuurwapens en mogen gekocht worden. De meeste airsoft apparaten schieten ver onder de 16 joules. Je moet minimaal achttien jaar oud zijn om te mogen beginnen met airsoft.

Denemarken : Het is gewoon legaal om airsoft te spelen in Denemarken. Normaal moet je minimaal achttien jaar oud zijn om te mogen beginnen maar in Denemarken kan je al beginnen als je zestien bent en toestemming van je ouders hebt.

Egypte : In Egypte is het legaal om airsoft apparaten te hebben. Sommige replica’s worden dan ook gewoon in de speelgoedwinkel. De bevolking van Egypte is er ook in geïnteresseerd om het een officiële te maken.

Finland : Airsoft apparaten worden niet gezien als vuurwapens maar mogen niet visueel vervoert worden in publieke gebieden. Net als in Denemarken moet je minimaal achttien jaar oud zijn en kan je beginnen als je zestien jaar oud bent met toestemming van de ouders.

Frankrijk : Het is toegestaan om airsoft te spelen in Frankrijk. Je moet minimaal achttien jaar oud zijn om te spelen. Je kan wel airsoft apparaten kopen als je zestien jaar oud bent.

Duitsland : Gelukkig is het in Duitsland legaal om airsoft te spelen. Sommige airsoft apparaten kunnen al gekocht worden door veertien jarige. De airsoft apparaten gaan wel minder hard. Je moet wel achttien jaar oud zijn om een airsoft apparaat te gebruiken. Het is illegaal om een lamp of laser op je replica te hebben dus let hier mee op!

Griekenland : Het is legaal om airsoft te spelen. Het wordt wel gezien als een “underground sport” omdat de wet niet heel duidelijk is over airsoft waardoor er problemen kunnen ontstaan. En daar zit niemand op te wachten.

Hong Kong : In Hong Kong worden airsoft apparaten gezien als speelgoed. Die zijn daar dus al wat gewend. In Hong Kong moet je wel een bewijs hebben net als de NAVB pas om airsoft apparaten te hebben. Als de politie je te pakken krijgt dan kan je een boete krijgen van 100.000 dollar.

Hongarije : Het is toegestaan om airsoft apparaten te hebben en ze kunnen gekocht worden vanaf de zestien jaar oud. Je hebt ook geen bewijs nodig om de apparaten te kopen waardoor dit tot nu toe nog de beste plaats is om airsoft te spelen (Als je onder de achttien jaar oud bent tenminste).

Ierland : Ierland lijkt een beetje op Nederland als het gaat om airsoft. De regels zijn bijna hetzelfde. Je moet achttien jaar oud zijn en je moet een bewijs hebben dat je airsoft mag spelen.

Italië : Het is legaal om airsoft te spelen in Italië. Je moet achttien jaar oud zijn en je moet bewijzen dat je nog nooit een misdaad hebt gepleegd.  Als je veertien jaar oud bent dan mag je ook spelen als er een ouder bij is.

Japan : In Japan mag je gewoon airsoft spelen. Er is alleen één probleem. De airsoft apparaten gaan hier helemaal niet hard.

Koeweit : Eerlijk gezegd had ik nog nooit van dit land gehoord. Maar ik ben er wel blij om dat je hier gewoon airsoft mag spelen.

Letland : Het is legaal om in Letland airsoft te spelen zolang het airsoft apparaat niet harder schiet dan 4 Joules. Schiet het apparaat wel harder dan wordt het gezien als een vuurwapen.

Litouwen : Het is niet nodig om je airsoft apparaat te registreren en je mag gewoon airsoft spelen zolang het airsoft apparaat niet harder gaat dan 2.5 Joules. Als dit wel het geval is dan heb je officieel een vuurwapen. Dat mag dan weer niet. Je moet ook achttien jaar of ouder zijn om een replica te kopen.

Macau : Zolang je airsoft apparaat onder de 2 Joules schiet dan is legaal. Als dat niet zo is dan zou ik het apparaat maar snel downgrade.

Malta : Airsoft is al legaal zins 1985 maar je moest wel een schietbewijs hebben. Zins 2013 is dit niet meer nodig.

Nederland : Het is legaal om in Nederland airsoft te spelen zolang je boven de achttien jaar oud bent een aangemeld bent bij de NAVB.

New Zeeland : Je moet minimaal achttien jaar oud zijn om airsoft te mogen spelen in New Zeeland. Het is mogelijk om met de zestien jaar te beginnen maar dan moet je een schiet bewijs hebben en die krijg je niet zomaar.

Noorwegen : Het is toegestaan om airsoft te spelen in Noorwegen als je minimaal achttien jaar oud bent. Als je een overval pleegt met een replica dan is de straf even zwaar alsof het een echt wapen was geweest. Maar jij was toch niet van plan om een overval te plegen toch?.. toch..

Polen : Airsoft apparaten zijn toegestaan. Het is zelfs een sport in Polen. Het apparaat mag niet harder gaan dan 17 Joules. Je moet ook minimaal achttien jaar oud zijn. Dit had je wel kunnen raden omdat het bijna op elke plaats deze leeftijd is.

Portugal : Het is legaal om in Portugal airsoft te spelen. je moet alleen wel achttien jaar oud zijn.

Rusland : In Rusland is het legaal om airsoft te spelen en je hebt geen bewijs nodig als het apparaat niet harder gaat dan 3 joules. Als dit wel het geval is dan moet je er een bewijs voor hebben.

Servië : Je moet minimaal zestien jaar oud zijn om te mogen beginnen. Het is niet nodig om een bewijs te hebben voor het apparaat.

Slowakije : Je moet minimaal achttien jaar oud zijn om te mogen beginnen. Raar genoeg is het wel verboden om nachtvisie te hebben op de replica. Zou dat de reden zijn dat ze nooit in de avond spelen?

Slovenië : Zoals bijna overal moet je achttien jaar oud zijn en mogen de replica’s niet te hard gaan. anders wordt het gezien als een vuurwapen.

Spanje :  Het is legaal om airsoft te spelen. Je moet alleen wel een licentie hebben. Owja.. en je moet achttien jaar oud zijn (ouder mag natuurlijk ook).

Zweden : Boven de achttien kan je beginnen. Als je zestien bent dan mag je wel oefenen met schieten maar niet spelen.

Zwitserland : Je mag geen airsoft apparaten bezitten als je nog geen achttien jaar oud bent. Als je airsoft apparaten uit het buitenland haalt moet je toestemming krijgen van de overheid.

Thailand : Het is legaal om airsoft te spelen in Thailand. Er zijn alleen wel een heleboel regels waar het apparaat zich aan moet houden.

Oekraïne : In Oekraïne is het legaal om airsoft te spelen en je hebt geen bewijs nodig als het apparaat niet harder gaat dan 3 joules. Als dit wel het geval is dan moet je er een bewijs voor hebben.

Verenigd Koninkrijk : Zins 2013 zijn er regels voor het bezitten van een airsoft replica.  Het is mogelijk om een replica te kopen als je achttien jaar of ouder bent.

Verenigde staten : Iedereen weet dat de VS van hun wapens houdt. maar als het om airsoft gaat dan is het wat minder. In de VS gaan moet je wel minimaal achttien jaar oud zijn om een replica te kopen, maar ze gaan een stuk zachter. Hierdoor is het mogelijk voor veertien jarige om airsoft te spelen.

 

Vragen

Heb jij vragen over wetten in bepaalde landen of wil je gewoon iets zeggen? Vrees niet en zet het hieronder neer zodat andere mensen niet dezelfde vragen hoeven te vragen. Na het lezen van dit artikel weet je natuurlijk in welke landen het legaal is om airsoft te spelen. Dus als ooit iemand het aan jou vraagt weet je het antwoord. Bedankt voor het lezen en ik zie je in het volgende artikel.

 

 

Kyle van Raaij

Jaren lang heb ik airsoft gespeeld met een groep van vijf man. In de jaren heb ik veel geleerd. Met de artikelen die ik schrijf hoop ik jou veel tijd te kunnen besparen zodat jij optimaal airsoft kan spelen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.