Airsoft is een intensieve en hard groeiende sport binnen de Benelux en dat zorgt ervoor dat er steeds meer mensen op pad gaan om een dagje te genieten van een airsoft skirm. Het zou dan ook vervelend zijn als je op je weg naar het airsoft veld wordt aangehouden door de politie omdat je de airsoft replica’s niet goed doet vervoeren. Er is dan zelfs een kans dat de politie je airsoft replica’s in beslag neemt als je pech hebt. Dit maakt het dan vervolgens weer een stuk moeilijker om mee te doen met een airsoft skirm. Want Ja, je moet ergens mee schieten. Je kan dan natuurlijk replica’s bij het veld huren maar het is toch beter om dit te voorkomen.  Daarom hebben we ervoor gekozen om een artikel te schrijven over de regels bij het vervoeren van je replica’s.

In het kort: om je replica veilig mee te nemen is het belangrijk dat er geen batterij of magazijn in zit. Je airsoft replica mag niet zichtbaar zijn dus het is slim om het apparaat in een tas of koffer te doen. Je moet je NABV pas altijd bij hebben voor het geval je toch nog aangehouden wordt. Voor de meer specifieke regels raad ik je aan om het artikel verder te lezen.

Regels/ Wetgeving

In artikel 17a is te zien wat de regels zijn als het gaat over het vervoeren van je airsoft replica. Het is dan ook zeker aangeraden om hier even doorheen te lezen voordat je verder gaat met je dag.

Artikel 17a
1. Van het verbod in artikel 13, eerste lid, van de wet wordt vrijstelling verleend voor het overdragen, voorhanden hebben en vervoeren van airsoft apparaten voor de beoefening van de airsoft sport in verenigingsverband aan personen die ten minste de leeftijd van achttien jaar hebben bereikt en door middel van een bewijs van lidmaatschap kunnen aantonen lid te zijn van een door de Minister erkende airsoft vereniging.

2. De vrijstelling ingevolge het eerste lid geldt voor het vervoeren slechts langs de weg en het tijdsbestek welke redelijkerwijs voor het vervoer zijn geboden voor:
a. het vervoeren tussen de woning en de schietvereniging;
b. het vervoeren tussen de woning en door de airsoft vereniging, bedoeld in het eerste lid, aangewezen bijeenkomsten en beurzen in het kader van de airsoft sport of voor de airsoft sport te gebruiken wedstrijdterreinen;
c. het vervoeren tussen de woning en de erkende wapenhandelaar;
d. het vervoeren van en naar de landsgrens teneinde een airsoft apparaat te doen binnenkomen of uitgaan.
Bron: NABV

Vervoeren van je replica’s

Bijna iedereen die met een airsoft replica reist doet dat met een auto. Dit is natuurlijk geen verassing omdat je soms wel een uur moet reizen. Maar hoe zit dat nou als je van plan bent om naar een ander land te gaan. (en dan bedoelen we ver weg, niet België). Mag je met het vliegtuig of mag je met de trein? Het antwoord op deze vraag is JA en JA, zolang je jezelf maar aan de regels houdt. In het artikel: Reizen met je airsoft replica wordt het antwoord op deze vraag geven.

Wapenkoffers

Wapenkoffers en foedralen heb je in allerlei soorten, maten en hedendaags ook kleuren. Je kan dus je wapenkoffer op je camouflage style afstemmen als het ware. Voor slechts een paar tientjes heb je vaak al een geschikte wapenkoffer of foedraal waarmee je verantwoordelijk je airsoft replica’s vervoert.

Hieronder vind je enkele voorbeelden:

 

Kyle van Raaij

Jaren lang heb ik airsoft gespeeld met een groep van vijf man. In de jaren heb ik veel geleerd. Met de artikelen die ik schrijf hoop ik jou veel tijd te kunnen besparen zodat jij optimaal airsoft kan spelen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.