Vroeger had ik altijd last van een beslagen bril en ik had er echt een hekel aan. Als ik me ergens aan deed irriteren dan was dat het wel. Hierdoor heb ik veel dingen geprobeerd om het probleem op te lossen en daar ga jij nu profijt van hebben. Ik heb een oplossing gevonden waardoor ik nooit meer een beslagen bril heb! Hierdoor kan ik lekker doorspelen zonder rekening te hoeven houden met mijn bril.

Ik het kort: er zijn bepaalde manieren om ervoor te zorgen dat je bril niet beslaat. Je ervoor zorgen dat de lucht van je masker niet de bril in gaat, een speciale bril gebruiken of de stand van je bril zo zetten dat de lucht er gemakkelijk uit kan.  Als je bril al beslagen is kan je met een anti-condens spray of doekje de bril schoonmaken. Doe dit niet met je vingers want daar wordt het zicht niet mooier op. Ik kan het weten!

 

Waarom beslaat mijn bril?

Om een oplossing te kunnen vinden is het belangrijk om er eerst achter te komen waarom je airsoft bril nou beslaat. Nou, dit komt door de luchtstroom. Doordat de binnenkant van het glas warm wordt door je adem en lichaamswarmte, is het al snel mogelijk dat er vocht ontstaat in je bril als je bril niet goed doet ventileren. De meeste mensen hebben een masker op waardoor de lucht die je uitademt bijna niet weg kan. Dit ontsnapt dan meestal aan de bovenzijde en gaat zo je bril in. Dit hoeft niet per sé erg te zijn als de lucht gemakkelijk kan ontsnappen maar als dit niet het geval is dan is de kans groot dat je bril snel beslaat.

 

Een beslagen bril tegengaan

Er zijn een heleboel oplossingen tegen een beslagen bril en sommige oplossingen zijn duurder dan andere. Ik heb veel verschillende airsoft brillen gehad die allemaal anders werkte om vocht tegen te gaan. Maar toch beslaan veel van deze brillen na een minuut of 10. Gelukkig zijn er ook een aantal brillen die wel doen wat ze moeten doen (Dat mag ook wel naar 7 brillen te hebben geprobeerd).

Een bril die ik kan aanraden zijn de Tactical Anti-Fog Goggles. Deze bril heeft een ingebouwde ventilator die aangedreven wordt door een kleine batterij. Deze ventilator verplaatst de lucht van de buitenkant naar de binnenkant waardoord er minder condens opspeelt en je gewoon verder kan spelen zonder last te hebben van een beslagen bril. Ben jij geïnteresseerd in deze bril? Neem dan een kijkje op onze review van de bril.

 

Review: Tactical Anti-Fog Goggles

 

Er is ook nog een andere manier om het beslaan van je bril tegen te gaan. Hiervoor hoef je alleen maar een standaard airsoft bril voor te hebben die je kan verstellen. Als je de bril zo versteld dat de onderkant tegen je gezicht aan zit en de bovenkant open is, krijg je geen last meer van een beslagen bril. Het zit misschien niet zo fijn als de Tactical Anti-Fog Goggles maar het werkt wel. Hierdoor kan de lucht van je masker niet de bril in en gaat het ervoor langs op. De lucht die toch in je bril komt kan er dan via de bovenkant gemakkelijk uit omdat die dan meer open staat. Het klinkt logisch maar toch denken veel mensen hier niet naar (Waaronder ik). Je hebt ook nog de mogelijkheid om met een gebitje te spelen in plaats van een masker. Hierdoor komt de lucht niet in je bril.

 

Mijn bril is al beslagen, wat nu?

Als je bril toch beslagen wordt dan is het handig om anti-condens middelen bij te hebben. Deze kunnen ervoor zorgen dat je weer een minuut of 20 vooruit kan zonder beslagen bril. Ik gebruik meestal een speciaal doekje dat ook gebruikt wordt om beeldschermen, brillen mee schoon te maken. Wat je ook doet, maak de bril niet met je handen schoon. Dit heb ik wel vaak gedaan en ik kan je vertellen dat het zicht er niet beter op wordt. De middelen die je kan gebruiken om je bril schoon en vocht vrij te houden zijn:

  • Brillendoekje
  • Anti-condens spray

 

Kyle van Raaij

Jaren lang heb ik airsoft gespeeld met een groep van vijf man. In de jaren heb ik veel geleerd. Met de artikelen die ik schrijf hoop ik jou veel tijd te kunnen besparen zodat jij optimaal airsoft kan spelen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.