Iedereen die airsoft speelt heeft zichzelf wel eens afgevraagd wat de grootste skirm van Europa is en hoeveel man er eigenlijk aan mee doen. We hebben de grootste skirms van Europa met elkaar vergeleken en we hebben een duidelijke winnaar kunnen kiezen. Als je dit evenement vergelijkt met een normale skirm dan zou de normale skirm kunnen zien als een oefening.

In Berget wordt het grootste airsoft evenement van Europa gehouden. Dit evenement wordt afgespeeld in Zweden bij een plaats genaamd Sollefteå. Het evenement wordt meestal in de zomer gespeeld op 25 Juni tot 29 Juni. Dit kan per jaar veranderen. Er zijn drie hoofdgroepen met daaronder nog vier eenheid groepen. Ben jij benieuwd naar het Berget evenement? Lees dan vooral verder!

 

Belangrijke informatie

Als jij naar het grootste airsoft evenement van Europa wil gaan dan boek maar snel een vliegtuig naar Zweden. Daar wordt het grootste evenement gespeeld bij een plaatsje genaamd Sollefteå. Elk jaar wordt er een skirm georganiseerd, De naam van deze skirm is Berget en duurt vier dagen lang. Normaal wordt deze skirm in de zomer periode gespeeld. In 2019 is dat 25 tot 29 Juni.

 

Berget

Berget is het jaarlijkse airsoft-evenement georganiseerd door het bedrijf Berget-Events. Berget is een airsoft-game voor iedereen die houdt van airsoft voorbij Speedball, zoals een authentiek militair gevoel en rekwisieten. Berget Events biedt kampen voor alle facties met de nodige woonlogistiek. Deelnemers werken samen in grote teams en elk team heeft een militaire structuur en algemene doelstellingen die de deelnemers moeten volgen. We hebben veel aandacht besteed aan de integratie tussen LARP en airsoft-elementen om meer dynamische gameplay te creëren.

Tijdens het evenement heb je de mogelijkheid om vuurgevechten te ervaren met honderden spelers tegelijkertijd, goed georganiseerde militaire bases, luchtaanvallen, bunkers, aanvallen op voertuigkonvooien en misschien zelfs Airsoft tanks vechten.

 

Teams

Gemiddeld doen er ongeveer 2000 mensen mensen mee aan het evenement. Dit wil zeggen dat er meerdere teams gemaakt kunnen worden en dat doen ze ook zeker. Er zijn drie hoofdgroepen. Je hebt de General Fuentes Militia, de Geverment Forces en de Civilians. Deze groepen zijn ook weer onderverdeeld in groepen waaruit je kan kiezen als je mee doet met het evenement.  We gaan het per hoofdgroep erover hebben welke keuzes je hebt.

 

General Fuentes Militia :

 • Infantry : Deze eenheid is gespecialiseerd in Guerilla warefare en hebben de Generaal geholpen met het omverwerpen van de regering. Het doel van deze eenheid is om delen van de map aan te vallen en verdedigen. Deze eenheid heeft ongeveer 75% van de tijd actie. Het is wel verboden om een Ghillie pak aan te hebben.
 • Mechanized : Dit is een Zwaar gepantserde mobiele gemechaniseerde eenheid die de Generaal hebben geholpen met het omverwerpen van de regering. Het doel van de eenheid is om met transport VIP’s, eigen troepen en overgenomen plaatsen te helpen. Deze eenheid heeft ongeveer 80% van de tijd actie. Ook bij deze eenheid is het verboden om een Ghillie pak aan te hebben.
 • Cobras : Deze eenheid is flexibel en kan overal gebruikt voor worden. Normaal worden deze eenheden vervoerd rond de map naar plaatsen waar hulp nodig is. Deze eenheid heeft bijna altijd actie. Ook bij deze eenheid is het verboden om een Ghillie pak aan te hebben.
 • Scorpions : Dit zijn Huurlingen die gevormd zijn door ex-militaire en dorpelingen die het niet eens zijn met de regering. Omdat de Scorpions onbetrouwbaar zijn is het geen officiële eenheid. Het doel van deze eenheid is onbekend. Deze eenheid heeft toegang tot Ingame Drugs, Berget dollars, Explosieve, C4’s en meer.

 

Goverment Forces :

 • Infantry : Deze eenheid is er om informatie te verzamelen over aanvallen van de vijand, Overgenomen plaatsen te verdedigen en de bewegingen van de vijand bij te houden zodat er doelgerichte aanvallen uitgevoerd kunnen worden. Deze eenheid heeft ongeveer 75% van de tijd actie en het is verboden om een Ghillie pak aan te hebben.
 • Mechanized : Dit is een Zwaar gepantserde mobiele gemechaniseerde eenheid die gebruikt worden om de Infantry te helpen bij aanvallen en punten te verdedigen. Ook worden er VIP’s verplaatst door hulp van deze eenheid. Deze eenheid heeft ongeveer 60% van de tijd actie maar mag ook geen Ghillie pak aan hebben.
 • Mountaneer & Reconnaissance unit : Deze eenheid bestaat uit speciaal getrainde soldaten die gebruikt worden om VIP’s te neerschieten. Dit zijn de sluipschutters die je niet ziet aankomen. Deze eenheid heeft ook de mogelijkheid om een drone strike te gebruiken op VIP’s. Er zijn meestal maar een bepaald aantal plaatsen vrij voor deze eenheid dus je jezelf hiervoor vroeg aanmelden.
 • Special Investigation unit : Dit is de militaire politie die gefocust zijn om drugs/wapen handel tegen te gaan. Deze eenheid wordt vooral gebruikt om de Scorpions tegen te gaan. en heeft toegang tot drugs detectioin kits, Berget dollars en kunnen zich voordoen als bewoners in een dorp.

 

Civilians :

 • Local Gang : Dit zijn bendes die er alles voor overhebben om de drugs routes zolang mogelijk open te houden en doen alles voor geld. Mensen die in de weg staan worden uit de weg geruimd en soms wordt er zelfs een buitenstaander gekidnapt mocht er een mogelijkheid zijn om dat te doen. De gang heeft een script wat gevolgd moet worden op bepaalde situatie’s. LARP is een onderdeel van deze eenheid.
 •  Police : De politie is gespecialiseerd in het verslaan van de Local gang. In het verleden werkten ze samen met de regering en het doel is om de dorpelingen te bewaken. LARP is een onderdeel van deze eenheid.
 • Civilians : Als je van LARP houdt dan is het een optie om een dorpeling te zijn. Er zijn trouwerijen, bedrijven en een recht systeem. Als een dorpeling geraakt wordt moet hij naar de dokter.

 

Vragen

Als er vragen of opmerkingen zijn dan hoor ik het graag. Je vragen worden ALTIJD beantwoord. Heb je al een keer airsoft gespeeld bij Berget en wil je iedereen laten weten wat je ervan vond? Zet hieronder dan een bericht neer zodat iedereen een beter beeld kan krijgen van airsoft in het Berget. Bedankt voor het lezen en tot het volgende artikel!

 

 

Kyle van Raaij

Jaren lang heb ik airsoft gespeeld met een groep van vijf man. In de jaren heb ik veel geleerd. Met de artikelen die ik schrijf hoop ik jou veel tijd te kunnen besparen zodat jij optimaal airsoft kan spelen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.