Airsoft is een sport die steeds populairder wordt in Nederland en dat is te merken. Steeds meer mensen willen beginnen maar hebben geen idee of je er een vergunning voor moet hebben. Helaas moet ik je teleurstellen en zeggen dat je er inderdaad een vergunning voor moet hebben. Gelukkig is het niet moeilijk om z’n vergunning te krijgen. Na het lezen van dit artikel weet je precies wat je moet doen om een vergunning te krijgen.

 

Vergunning voor airsoft replica’s

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat iedereen in Nederland airsoft replica’s kan kopen omdat deze er precies hetzelfde uitzien als echte wapens. Daarom moet je een vergunning hebben voor het in bezit zijn van airsoft replica’s. Deze vergunning krijg je door lid te worden van een airsoft belangen vereniging. Momenteel is er maar één in Nederland genaamd de NABV. Als je een lidmaatschap hebt bij de NABV dan mag je in het bezit zijn van airsoft replica’s. Een lidmaatschap kost ongeveer 72 euro per jaar. Om lid te mogen worden moet je een VOG aanvragen en opsturen naar de NABV zodat zei kunnen zien dat je geen crimineel verleden hebt.

 

NABV pas

Als je een lidmaatschap bij de NABV hebt afgesloten dan krijg je een NABV pas opgestuurd naar je huidige woonplaats. Op deze pas staat een apart nummer die je moet gebruiken om jezelf aan te melden bij evenementen in Nederland. Als je niet meteen een lidmaatschap wil afsluiten is het mogelijk om maximaal drie keer in het jaar mee te doen met een airsoft evenement. Omdat je geen pas hebt kost het meestal een stuk duurder om mee te doen omdat je zelf geen replica hebt (en andere airsoft spullen). Als je een pas hebt kost het ongeveer 20 tot 30 euro per keer. Als je geen pas hebt dan kant het 30 tot 60 euro kosten. Tip: Kijk op veilingsites, daar staan soms evenementen op voor 1 euro. Dit scheelt je toch weer 59 euro.

 

Airsoft vergunning aanvragen

Ben jij al helemaal overtuigd dat je wil beginnen met airsoft of wil je gewoon replica’s kunnen kopen? dan kan je jezelf meteen aanmelden op de NABV website. Denk er wel aan dat het een jaarlijks bedrag is van 72 euro en dat je een VOG moet aanvragen voordat je lidmaatschap goedgekeurd wordt. Wees niet bang, alles staat beschreven op de NABV website dus je hoeft je nergens zorgen over te maken. (Tenminste als je de afgelopen paar jaar geen bank hebt overvallen).

Kyle van Raaij

Jaren lang heb ik airsoft gespeeld met een groep van vijf man. In de jaren heb ik veel geleerd. Met de artikelen die ik schrijf hoop ik jou veel tijd te kunnen besparen zodat jij optimaal airsoft kan spelen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.