Geen elk land is hetzelfde als het gaat om airsoft en het is belangrijk om de regels te kennen voordat je naar een ander land gaat. In Duitsland wordt ook veel airsoft gespeeld en er zijn genoeg skirms waar je naar toe kan gaan. Maar omdat de regels in Duitsland anders zijn dan in Nederland kan het zijn dat je voor verrassingen komt te staan als je bij de skirm aankomt. Dit willen we voorkomen en hebben we onderzoek gedaan.

Vanaf de 14 jaar is het mogelijk om te beginnen met airsoft. Je speelt dan in een jeugd league, replica’s gaan in deze league niet harder dan 0,50 joule. Vanaf de 18 jaar mag je (als je een wapenvergunning hebt) meedoen met “normale” airsoft skirms. 

Minimale leeftijd

Het is in Duitsland al mogelijk om vanaf 14 jaar oud te beginnen met airsoft. Duitsland is één van de enige landen in de wereld waar spelers al op zo’n jonge leeftijd kunnen beginnen. Spelers tussen de 14 en 17 jaar spelen wel in een aparte league. De airsoft apparaten gaan dan ook stuk zachter dan normaal. Als je op een normale manier airsoft wil spelen dan moet je minimaal 18 jaar oud zijn net als in de meeste Europese landen. Het grootste verschil tussen de league’s is de kracht achter de airsoft apparaten.

 

Lidmaatschap

In Duitsland hoef je geen lidmaatschap af te sluiten net als in Nederland. In Nederland moet je lid zijn van de NABV om mee te mogen doen met een skirm. In Duitsland is dit niet het geval. je moet wel een (kleine ) wapenvergunning aanvragen om in Duitsland airsoft te mogen spelen. Deze wapenvergunning geeft aan dat je in het bezit mag zijn van een airsoft apparaat. Dus let erop dat als je vanuit Nederland naar Duitsland gaat je een Duitse wapenvergunning moet hebben.

 

Airsoft apparaten

In Duitsland heb je twee verschillende league’s, één voor de jongere spelers en één voor de oudere (18+). Bij de jongere spelers mogen de airsoft apparaten niet harder gaan dan 0,50 joule. Vergeleken met Nederland (1,20 joule) is dit vrij weinig. Als je boven de 18 bent dan mag je airsoft apparaat een stuk harder gaan. Dit is dan 1 joule. Dit is nog een stuk minder dan in Nederland en de meeste Nederlandse spelers zouden hun airsoft apparaat moeten downgrade om in Duitsland te spelen. Ook mag je in Duitsland alleen met semi automatische replica’s schieten waardoor er minder variatie in airsoft apparaten zit.

Kyle van Raaij

Jaren lang heb ik airsoft gespeeld met een groep van vijf man. In de jaren heb ik veel geleerd. Met de artikelen die ik schrijf hoop ik jou veel tijd te kunnen besparen zodat jij optimaal airsoft kan spelen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.