Er zijn genoeg plaatsen in Nederland om airsoft te spelen. Maar je moet alleen wel weten waar je deze plaatsen kan vinden. Gelukkig ben je daar voor op het juiste adres. In dit artikel staan alle plaatsen waar jij en je vrienden airsoft kunnen spelen. Dus maak een lijst, zet alle plaatsen erop en ga ze allemaal af. Daarna weet je precies welke plaats jij het leukst vind. Stel je voor: Je speelt al jaren op de zelfde paar plaatsen en beslist om toch een keer naar een nieuwe plaatst te gaan. Als dan blijkt dat die nieuwe plaats veel leuker is dan baal je ervan dat je er niet eerder naar toe was gegaan. Maar daar gaat na het lezen van dit artikel verandering in komen!

 

Dark Forest

Dark Forest is een gebied op de grens van België en Nederland en is te vinden in Ulicoten. Als je begint wordt je met een legerjeep naar het veld gebracht. Vanuit daar ben je de hele dag in de bossen aan het schieten. Aan de linkerkant van het veld is veel water te vinden, in het midden staan een paar objecten en een vrachtwagen. Als er genoeg mensen zijn dan is de rechterzijde open. Persoonlijk vind ik dit het leukste gebied omdat het helemaal vol staat met planten en bomen waardoor je de vijand soms niet ziet zitten. Ook al is het maar twee meter. Het is een redelijk groot gebied waar je je de hele dag kan vermaken.

 

Bunker Hill

Bunker Hill is te vinden in West-Twente en het evenement speelt zich af in een voormalig militair complex. Op het gebied staan 9 ondergrondse bunkers uit de periode van de “Koude oorlog”. Dit klink allemaal leuk maar je kan niet ondergronds en de bunkers lijken op een hal met wat objecten erin. Dit wil niet zeggen dat het niet leuk is bij Bunker Hill, in tegendeel zelfs. Het is super leuk. Op bijna elk evenement krijg je een taak om te volbrengen met je team. Bij Bunker Hill is dit anders dan op de meeste plaatsen. Je moet hier bijvoorbeeld “drugs” bezorgen bij de maffia, die helpen je dan. Of er rijd een auto rond waaruit geschoten wordt. Er zijn veel heuvels dus op het eind van de dag ben je hoogst waarschijnlijk dood op.

 

ATCX Helenaveen

Dit was het eerste evenement waar ik naartoe ben gegaan en is te vinden in Helenaveen. De locatie heeft 7.500 vierkante meter aan terrein dat gebruikt wordt voor evenementen, Dit is grotendeels binnen met een klein stukje buiten dat geopend wordt als er genoeg mensen aanwezig zijn. De laatste keer dat ik er ben geweest waren ze bezig met het verbouwen van het veld. Er zouden nu plaatsen bijgekomen zijn waar je naar toe zou kunnen gaan. Helenaveen is een top plek om naar toe te gaan. Het is alleen jammer dat er regelmatig problemen waren met het thuisteam.

 

Unit 13

Unit 13 is één van mijn favoriete binnenplaatsen en is te vinden in Sittard. De evenementen worden binnen gespeeld in een namaak dorp. Je kan zien dat ze hier hun best om hebben gedaan want het voelt ook echt aan als een dorp. Het heeft alles, een kerk, gevangenis, sloop, Mac Donalds, Chinatown, huizen en open plaatsen. Bij Unit 13 zetten ze bijvoorbeeld alle lichten uit voor een minuut zodat je echt moet opletten op vijanden die stiekem langs kopen lopen (Hint: zet een lamp op je replica). Voordat de game begint krijg je natuurlijk alle regels te horen. Dit werd op z’n manier gedaan zodat ik er een “Command & Conquer” gevoel bij kreeg. Unit 13 is zeker aan te raden om naar toe te gaan. Ook als je ver moet reizen!

 

Attentie: Nu komen de plaatsen waar ik nog naar toe moet gaan! Dus alle informatie je nu krijgt komt van Video’s, Websites en meer. In de toekomst wordt dit artikel aangepast afhankelijk van de plaatsen waar ik naartoe ben gegaan.

 

ATCX Outdoor

ATCX Outdoor organiseert evenementen in Veldhoven in een buitengebied. Het spel wordt afgespeeld in bossen waarin verschillende objecten staan. Deze objecten kunnen gebruikt worden om achter te schuilen.

De Voltage

De Voltage is te vinden in Tilburg maar is niet zoals de andere airsoft velden. Dit evenement wordt binnen gespeeld en is bedoelt voor feestjes. Als je hier naartoe wil gaan moet je tussen de 8 en 22 personen hebben. Meer personen kan maar dan wordt het spel in twee games verdeeld. Je kan dus wel raden dat het gebied niet groot is. Maar het ziet er wel fantastisch uit.

 

Airsoft Nijmegen

Airsoft Nijmegen is een buitenveld waar je airsoft kan spelen. Het gebied heeft bossen en een open veld waar verschillende objecten staan. Persoonlijk vind ik dit veld er perfect uitzien. Het open veld heeft genoeg objecten zodat het niet te makkelijk wordt om geraakt te worden. Het bosgebied ziet eruit als alle andere plaatsen die in de bossen spelen.

 

Wild Mountain

Wild Mountain is de nieuwste airsoft-locatie van Nederland. Op het terrein dat Outdoor CQB en Woodlands op ongekende wijze combineert zijn we in staat telkens nieuwe en uitdagende missies uit te zetten. Wild Mountain leent zich uitstekend voor een breed programma. Van de ontvangst in onze legertenten tot de eigen horecafaciliteiten – aan alles is gedacht om van jouw airsoft-dag een topdag te maken.

 

Kings forest

Het bosrijke gebied is 7 hectare groot en werd voorheen vooral gebruikt voor paintball. In het veld vind je een aantal houten objecten evenals een aantal bulten met takken en bladeren om cover achter te zoeken. In de toekomst zullen meer objecten geplaatst worden.

 

Blackout

Blackout is een airsoft locatie in Gelderland. Het evenement wordt binnen afgespeeld in een namaak jungle. Dit is uniek omdat er geen andere airsoft evenementen zijn in Nederland die voor z’n aanpak gaan.

 

Ghosttown

Ghosttown is te vinden in Oude-Tonge en de evenementen worden binnen gespeeld. De plaats is ongeveer het zelfde ingericht als bij ATCX Helenaveen. Het is de bedoeling dat het speelveld eruit ziet als een verlaten dorp. Op de afbeelding is te zien hoe dit er dan ongeveer uitziet.

 

Outdoor Brielle

Outdoor Brielle is natuurlijk te vinden in Brielle. De evenementen worden buiten in de bossen en open velden gespeeld. Op de open velden staan kleine objecten waar je jezelf achter kan verschuilen. Deze objecten zijn niet heel groot en je kan makkelijk zien wat de vijand aan het doen is. Er is ook een bos gedeelte waar de speler zich kan verschuilen achter de bomen. De velden zijn niet heel groot. In de onderstaande afbeelding is te zien hoe het bos gedeelte eruit ziet. Zoals je kan zien zijn er genoeg plaatsen om achter te schuilen.

 

Airsoft inc

Airsoft inc is te vinden in Den Haag en de evenementen worden buiten afgespeeld. Wat ik heb gezien ziet het eruit alsof het één lange baan is met verschillende objecten. Er zijn genoeg objecten om achter te schuilen. Er zijn weinig afbeeldingen beschikbaar dus je moet het doen met deze coole airsoft speler.

 

Running the target

Running the target is net als Airsoft inc te vinden in Den Haag en liggen nog op geen kilometer afstand van elkaar af. Maar het is gelukkig wel heel verschillend omdat bij Running the target binnen speelt i.p.v buiten. Het ziet er niet heel spectaculair uit en de “huizen” zijn witte platen.

 

Combat City

Airsoften in Leiden kan nu ook dankzij Combat City. Deze indoor locatie heeft twee verdiepingen en alles is goed aangekleed. Volgens de organisatie bestaat het oude kantoorpand uit 2000 m2. Het voelt ook lekker ruim aan dankzij de twee verdiepingen! Meerdere verdiepingen zijn dan wel vaak spannend op chokepoint gebied vanwege de trappen.

 

H.e.l Shooter

Hel shooter organiseert airsoft evenementen en is te vinden in Woerden. De games worden indoor gespeeld. Er is niet heel veel informatie als het gaat video’s en afbeeldingen maar de website ziet er indrukwekkend uit. Dus als je geïnteresseerd bent neem een kijkje op hun website.

 

RSL airsoft

RSL airsoft is een organiseert airsoft evenementen en is te vinden in Assendelft tegenover Spaarnwoude. De games worden gespeeld op een terrein van 13 hectare en hebben een capaciteit van 200 spelers. Dus er is genoeg ruimte!

]

 

Airsoft Haarlem

Airsoft Haarlem organiseert indoor evenementen in Haarlem waar jij en je teamgenoten de vijand moeten verslaan. Er wordt gebruik gemaakt van rook waardoor het moeilijker wordt om de vijand te zien. Het geeft ook een goed effect waardoor het een stuk leuker wordt.

 

 

Balls and Arrows

Balls and Arrows is gevestigd in Lelystad en heeft een terrein van ruim 15 hectare die ingericht is om airsoft of paintball op te spelen. De velden variëren in opzet en grootte, zodat zowel grote als kleine groepen een spannend en uitdagend spel kunnen splelen. Op de zondagen gebruiken ze voor open skirms op het totale airsoftterrein van 150.000 m2, vol mooie schuilplaatsen.

 

Airsoft heaven

Airsoft heaven is gevestigd in Lelystad vlak bij Balls and Arrows en heeft een groot bosgebied waar spelers tegen elkaar kunnen spelen. In de onderstaande afbeelding is te zien hoe de plattegrond eruit ziet. Zoals je kan zien is er genoeg plaats om jezelf te vermaken.

 

Outpost Delta 19

Het voormalige bungalowpark is de perfecte kruising tussen woodland en CQC. In het naaldbos bevinden zich naast diverse vennetjes, vervallen bungalows welke aangepast zijn voor tactical games.

 

 

 

Kyle van Raaij

Jaren lang heb ik airsoft gespeeld met een groep van vijf man. In de jaren heb ik veel geleerd. Met de artikelen die ik schrijf hoop ik jou veel tijd te kunnen besparen zodat jij optimaal airsoft kan spelen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.