Als je geïnteresseerd bent om bij Unit 13 in Sittard naar een evenement te gaan maar je weet nog niet zeker of het waard is, dan ben je hier op het juiste adres. Dit is een eerlijke en persoonlijke review die niet gesponsord is door Unit 13. Gelukkig heeft Unit 13 niets te vrezen want het is altijd gezellig en leuk geweest bij elk evenement waar ik naar toe ben geweest.

Een dag naar Unit 13 in Sittard is een dag die je niet snel vergeet. Het veld ziet eruit alsof je in een echte stad rondloopt met de fantastische decoratie en geluidseffecten. Als je hulp nodig hebt dan staan ze altijd voor je klaar. Het is goed geregeld en je hebt het gevoel dat je in een oorlogsgebied rondloopt. Zelfs in de Safezone! Dus in het kort: het is een aanraden om in ieder geval één keer naar Unit 13 te gaan. Als je een meer gedetineerde omschrijving wil dan raad ik je aan om het artikel ver te lezen.

Ontvangst

Als ik naar Unit 13 in Sittard ga dan moet ik ongeveer een uur rijden. Voor de meeste mensen zal dit wel iets verder zijn en dan hoop je maar dat het een leuke ervaring is. Laten we bij het beginnen als je het terrein op komt rijden. Er zijn genoeg parkeerplaatsen om je auto neer te zetten, dat is meestal ook een goed begin omdat de meeste plaatsen waar ik ben geweest dat niet hadden. Als je het gebouw binnen komt dan kan je twee kanten op, De trap op naar de winkel of naar rechts waar je jezelf kan melden voor het evenement. Bij het aanmelden moet je de gebruikelijke spullen laten zien. Een bewijs dat je jezelf hebt aangemeld en een NAVB als je uit Nederland komt. Als alles goed is gekeurd dan krijg je een bandje en mag je de tunnel in lopen die naar de safe zone gaat. Als je door de tunnel loopt dan heb je al echt het gevoel dat je een een soort bunker loopt. Er worden verschillende geluidseffecten afgespeeld waardoor het nog intenser wordt.

 

Safe zone

De safe zone is groot en er kunnen genoeg mensen in. Het ziet er netjes uit en je hebt echt het gevoel dat je in een bunker zit.  Vanaf het zicht van de onderstaande afbeelding heb je aan de linker achterzijde van de zaal een plaats om je replica te laten testen. Aan de linker voorzijde heb je een gang die naar het veld gaat. Deze gang wordt gebruikt nadat je de briefing hebt gehad. De briefing wordt op de meeste plaatsen door iemand verteld maar bij Unit 13 hebben ze er iets voor bedacht. Ze hebben een video gemaakt (in thema) die er anders uitziet per team. De briefing deed me heel erg denken aan de Command & Conquer red alert 2 game en ik weet bijna zeker dat daar de inspiratie vandaan kwam. Nadat de briefing is geweest ga je het veld in.

In de safe zone heb je ook nog rookruimte een balie waar je naar toe kan als je problemen hebt. Toen ik nog niet zo heel lang aan airsoft deed had ik nog wel eens wat problemen, gelukkig werd er altijd geholpen en hebben we het de meeste keren op kunnen lossen. Als ze het niet op kunnen lossen dan adviseren ze je om naar de winkel in het gebouw te gaan omdat die er meestal wat meer verstand van hebben.

 

Airsoft veld

Het veld waar je op speelt heet “The City” en het is een toepasselijke naam omdat het er echt uitziet als een stad. Om een beter beeld te krijgen van hoe de map eruit ziet heb ik een map toegevoegd van hoe het veld er van bovenaf uitziet. Deze map ligt ook in de Safe zone zodat je strategieën kan maken met je teamgenoten. Er zijn altijd twee teams, laten we ze team rood en team blauw noemen. Team rood start bij de ingang van het veld. Op de kaart is dat A7/A8. Je hebt hier de mogelijkheid om drie kanten op te gaan als de game begint. Of je gaat naar boven richting A1, dan kom je een politiebureau, sloop en kerk tegen. Dit is de perfecte plaats om naar toe te gaan als je op afstand wil schieten. Je kan ook naar het midden rennen. Dit doe je door de weg te volgen. Dit is de gevaarlijkere route omdat er weinig plaatsen zijn waar je jezelf achter kan schuilen. Je kan ook naar rechts onder gaan achter de winkels. Dit is de meest veilige route omdat je achter veel plaatsen kan schuilen. Zo kun je langzaam naar de andere kant van het veld gaan. Als je het goed hebt gedaan kom je bij O8 uit. Zoals je kan zien zijn er genoeg plaatsen waar je naar toe kan gaan en hebben ze allemaal hun eigen voordelen en nadelen. In het kort:

Boven : Langere afstanden.
Midden : Veel risico maar goede resultaten als het lukt.
Onder : Weinig risico, langzaam naar voren gaan.

Nu gaan we het hebben over team blauw. Zij beginnen op O1, O2 en  hebben ook de mogelijkheid om drie kanten op te gaan. Als ze besluiten om naar beneden te gaan dan komen ze uit kunnen ze ervoor zorgen dat het andere team niet door kan pushen naar K8. Als team blauw ervoor kan zorgen dat ze G8/H8 over kunnen nemen (de bank) dan is het veel makkelijker voor team blauw om controle over de map te houden en zorgt ervoor dat team rood een andere manier moet vinden om de controle te krijgen over de map. Team blauw kan ook door het midden gaan. Hier gebeurt de meeste actie en het is lastig om hier door te pushen, maar als het lukt dan heb je de game al bijna gewonnen omdat het moeilijk is om terug te winnen. Net als team rood kan team blauw ook via de bovenkant gaan. Hier moet je alleen naar toe gaan als je op afstand wil gaan schieten omdat er veel open plekken zijn. In mijn ervaring gaan hier veel te veel mensen naar toe in het begin van de games waardoor het makkelijk is voor de vijand om iemand te raken. In het kort:

Boven : Langere afstanden.
Midden : Weinig risico maar pushen is moeilijk.
Onder : Veel risico maar goede resultaten als pushen lukt.

 

Eten

Voordat de game begint wordt er gevraagd wat je wil eten in de pauze zodat ze het kunnen klaarmaken als je nog in het spel zit. De keuze is enorm en het is altijd lekker. Er is alleen één probleem. Iedereen gaat tegelijk eten halen waardoor de rijen enorm worden en het duurt ook best lang voordat je aan de beurt bent. Meestal als ik het eten heb dan begint de game al bijna en heb ik het eten nog lang niet op voordat het spel begint. Meestal begin ik dan wat later en eet eerst rustig het eten op. Gelukkig is het eten lekker!

 

Winkel

Als je nog spullen nodig hebt dan ben je bij Unit 13 in Sittard op het juiste adres. Ze hebben twee winkels, één boven en één bij de plaats waar je jezelf kan aanmelden. Hier kan je echt bijna alles halen wat met airsoft te maken hebt. Boven hebben ze alle replica’s staan en het is altijd leuk om daar naar toe te gaan om te kijken naar de volgende replica die je gaat kopen. Ze hebben zelfs een baan waar je een replica kan testen! Op de andere plaats heb je meer algemenen spullen zoals airsoft kleren, BBs, Scopes, Helmen en meer.

Vragen

Als er vragen of opmerkingen zijn dan hoor ik het graag. Je vragen worden ALTIJD beantwoord. Ben je al een keer naar Unit 13 geweest en wil je iedereen laten weten wat je ervan vond? Zet hieronder dan een bericht neer zodat iedereen een beter beeld kan krijgen van Unit 13. Bedankt voor het lezen en tot het volgende artikel!

Kyle van Raaij

Jaren lang heb ik airsoft gespeeld met een groep van vijf man. In de jaren heb ik veel geleerd. Met de artikelen die ik schrijf hoop ik jou veel tijd te kunnen besparen zodat jij optimaal airsoft kan spelen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.