Als jij een dag airsoft wil spelen in de bossen dan zit je bij Dark forest goed. Het gebied vind zich plaats in de bossen van Ulicoten en het gebied is ook ideaal te gebruiken voor airsoft. In deze review gaan we kijken wat er allemaal te doen is en het belangrijkste, of het een goed idee is om er naar toe te gaan. Deze review is NIET gesponsord en dus eerlijk.

Locatie

Het veld licht op de rand van Nederland en België waardoor het toegankelijk is voor iedereen.  De precieze locatie is Lijmbeek 4A, 5113 BN Ulicoten voor de mensen die op de map willen kijken. De locatie is goed toegankelijk en er is vaak meer dan genoeg plaats om de auto te parkeren. 

Het veld

Hoe het veld erbij ligt hangt heel erg af van wanneer je er naartoe gaat. De eerste keer dat ik er naartoe ben gegaan was het midden in de zomer. Als jij ook van plan bent om in de zomer naar dark forest te gaan dan raad ik je het aan om een muggenstift mee te nemen. Omdat het veld in de bossen is met veel stilstaand water zijn er in de zomer duizenden muggen. Elke meter vliegen er sowieso een stuk of 10. Als je in een andere tijd naar dark forest gaat dan heb je hier veel minder last van.

Het veld is opgedeeld in twee stukken. De rechterzijde waar veel objecten en bomen staan en aan de linkerzijde waar veel bosjes zijn. In het midden van de rechterzijde heb je een plas water liggen met twee bruggen erover. Dit zorgt ervoor dat de map een beetje opgedeeld wordt.

Persoonlijk vindt ik het leuker om via de linkerzijde te gaan omdat je daar veel bescherming hebt. Dit is alleen als je jezelf laag verplaatst. Vaak weet de vijand dit en hebben ze precies dezelfde tactiek. Het is er zelfs zo dicht dat je soms pas bij 2 meter afstand merkt dat er een vijand voor je staat. Als je een beetje goed gecamoufleerd bent dan is het bijna onmogelijk om gezien te worden. Het gebied is groot maar gelukkig niet te groot. Je hoeft dus geen twee kilometer te lopen naar je startpositie als je afgeschoten wordt. In de onderstaande afbeelding is te zien hoe het speelveld eruit ziet.

 

Beoordeeling

Als jij een dag airsoft wil spelen in de bossen dan zit je bij Dark forest goed. Het gebied vind zich plaats in de bossen van Ulicoten en het gebied is ook ideaal te gebruiken voor airsoft. In deze review gaan we kijken wat er allemaal te doen is en het belangrijkste, of het een […]

Dark Forest

 • Grootte 8 ★
 • Veld variatie 8 ★
 • Plezier factor 10 ★
 • Overall rating 8.6 ★
Het is het zeker waard om naar Dark Forest te gaan. Let er alleen wel op dat je een muggenstift meeneemt in de zomer.
8.6 ★
8.7

Kyle van Raaij

Jaren lang heb ik airsoft gespeeld met een groep van vijf man. In de jaren heb ik veel geleerd. Met de artikelen die ik schrijf hoop ik jou veel tijd te kunnen besparen zodat jij optimaal airsoft kan spelen!

1 Comment

 • Dirk

  2 oktober 2021 - 14:14

  Beste heer/ mevrouw,

  Op 13 november willen wij met 20 personen graag airsoften in de buitenlucht. Wij kwamen deze locatie tegen. Is er nog de mogelijkheid om die zaterdag te reserveren? Zo ja, kunt u ons de offerte opsturen en enkele impressies van de baan?

  Alvast bedankt!

  Met vriendelijke groet,
  Dirk van de Ven

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.