Nederland is niet de enige plaats waar airsoft gespeeld wordt en dat is maar goed ook. Daarom zijn we naar een evenement van  Chambers geweest in een plaatsje genaamd Huy in België. Chambers is een van de allermooiste airsoft-terreinen waar we naartoe zijn geweest. Het terrein is ongeveer 7 hectare groot en alles is mooi ingericht. In dit artikel staat alle informatie die je nodig hebt om erachter te komen of Chambers een plaats is waar je naar toe wil gaan.

Chambers organiseert evenementen in een van de allermooiste airsoft-terreinen. Het terrein is ongeveer 7 hectare groot en is mooi ingericht. Het is het zeker waar om naar Chambers te gaan. Het gebied is groot en er is genoeg variatie in speelstijlen. Als speler heb je de mogelijkheid om in en uit de gebouwen rond te lopen. 

 

Aankomst

Als je bij Chambers aankomt met de auto dan moet je hoogstwaarschijnlijk wachten in een rij van auto’s die ook naar binnen willen. Deze rij staat er omdat je vanuit de auto betaald. Het lijkt altijd een lange rij te zijn maar het valt reuze mee. De rij is vlot weg en je bent snel aan de beurt. Je auto moet je parkeren in de safezone. Dit is een groot veld in het midden van het speelveld. Je moet dus met de auto door het speelveld rijden. Omdat de safezone midden in het veld staat is het niet mogelijk om eerder te stoppen (Tenzij je wil dat BB’s je auto raken).

De auto’s worden allemaal in een paar rijen neergezet in de safezone. Dit is nodig omdat er veel mensen mee kunnen doen en er niet genoeg plek voor is. Bij je auto pak je je spullen uit en zorg je dat je klaar bent voor het evenement. Er is maar één bankje dus je kan het beste zelf een paar stoelen/tafels meenemen.

 

Safezone

Zoals eerder is aangegeven is het de safezone te vinden in het midden van het speelveld. De safezone is groot en als het niet al te druk is dan is er genoeg plaats voor je spullen. In de pauze heb je de mogelijkheid om wat eten te halen. Vroeger werd dit in een tent klaargemaakt maar zins kort wordt het in een huis gedaan bij de ingang naar het speelveld. Je hebt keuze genoeg als het om eten gaat. Je hoeft dit ook niet voor het spelen aan te geven en je kan gewoon kiezen in de pauze. Zo hoef je niet al in het begin van de dag te weten wat je wil gaan eten. In het gebouw is ook een winkel te vinden waar spelers airsoft spullen kunnen kopen.  Het toilet kan nog wel wat verbeteringen zien. Ze zijn smerig, meer is er niet over te zeggen. In het kort is alles in de safezone goed geregeld op de wc’s na.

 

Airsoft veld

Het veld van Chambers ziet er bijna perfect uit en is goed onderverdeeld zodat iedere speler naar een plek kan gaan waar een bepaalde speelstijl voordelen heeft. In de bovenstaande afbeelding is een map te zien van het speelveld. Het terrein is ongeveer 7 hectare groot. De buitenrand word grotendeels gevormd door een oud, ongecultiveerd bos, het Bois de Tihnge, met meer dan voldoende cover-mogelijkheden. Beide teams starten aan een kant van de map. Voor team A is dat F3 en voor team B is het C12. Het maakt niet uit aan welke kant je begint omdat je evenveel mogelijkheden krijgt om gebruik te maken van het terrein. Aan de bovenkant van de map zijn vaak de sniper spelers te vinden omdat er een lange rechte weg ligt. Het is me opgevallen dat het niet heel erg uitmaakt of je hier door kan pushen of niet omdat er weinig te halen valt aan de andere kant. Als je iets naar onder gaat dan kom je op een open veld met een paar stukken bos in het midden. Ook hier zijn veel sniper spelers te vinden. Als je van plan bent om hier langs te rennen dan is de kans groot dat er op je geschoten wordt.  In het midden van het veld heb je de Chambers. een groot gebouw met twee verdiepingen. Als je dit gebouw weet te veroveren met je team dan heb je een heel groot voordeel omdat je vanuit het gebouw alle kanten op kan kijken. Aan de rechterkant is ook nog een Kasteel te vinden. Dit gebouw heeft een begaande grond en een kelder. De kelder is redelijk groot maar je hebt weinig zicht. Als je hierdoor wil gaan dan is het beter dat je een lamp bij je hebt. Omdat dit gebouw aan de rechter kant van het veld staat heeft het minder zin om te veroveren omdat je er niet veel voordelen uit krijgt. Maar omdat dit gebouw voor de spawn plaats van team B staat is het een goed punt om ervoor te zorgen dat team A niet richting de B spawn kan.

Aan de onderkant van de map is de ingang en hier rij je voorbij als je binnen komt. Dit is een bos gedeelte waar de bomen dicht op elkaar staan. Dit is dus de perfecte plaats om door te pushen naar de vijand. Dit kan goed vanaf beide kanten.

 

Vragen

Als er vragen of opmerkingen zijn dan hoor ik het graag. Je vragen worden ALTIJD beantwoord. Ben je al een keer naar Chambers geweest en wil je iedereen laten weten wat je ervan vond? Zet hieronder dan een bericht neer zodat iedereen een beter beeld kan krijgen van Chambers. Bedankt voor het lezen en tot het volgende artikel!

 

 

Kyle van Raaij

Jaren lang heb ik airsoft gespeeld met een groep van vijf man. In de jaren heb ik veel geleerd. Met de artikelen die ik schrijf hoop ik jou veel tijd te kunnen besparen zodat jij optimaal airsoft kan spelen!

2 Comments

 • Roel Ronsse

  26 maart 2021 - 10:25

  I am unfortunately not yet 18 years old but if I am then I will certainly get to my idol Silo also plays a lot and I want to do that too
  maybe later I can beat him so I’m looking forward to it

  MVG Roel Ronsse

 • Dolf

  23 november 2021 - 22:06

  Hallo redactie, ik zou graag willen weten of er ook legaal gebruik mag worden gemaakt in Oostenrijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.