In Nederland zijn er genoeg plaatsen waar airsoft gespeeld kan worden. Het is dan ook belangrijk dat je weet wat je kan verwachten als je naar een plaats gaat. Daarom zijn we van naar verschillende plaatsen geweest zodat we jou kunnen informeren over de beste airsoft plaatsen. Dit is een eerlijke review en is daarom niet gesponsord door Bunker Hill.

Raad ik het aan om naar Bunker Hill te gaan? Ja. Het is een groot gebied en het is anders dan andere airsoft plaatsen door hoe het terrein eruit ziet. De missie’s zijn uniek en er wordt echt een show van gemaakt. Voor een meer precieze review lees dan vooral verder!

 

Plaats

In Nederland bij een plaats genaamd Daarle is Bunker Hill te vinden. Het precieze adres is Bruineveldweg 77688 PJ in Daarle. Het terrein is gemakkelijk te vinden en is goed bereikbaar. Als je het terrein op rijd dan zie je een huisje aan de linkerzijde staan. Hier wordt dan ook meteen vanuit de auto afgerekend. Daarna kan je doorrijden en kom je op een lange weg waar de auto’s langs de weg neergezet kunnen worden. Dit is dan ook meteen de safezone. Hier gaan we het later in het artikel nog over hebben.

 

Grootte

Als het bij jou om grootte gaat dan ben je bij Bunker Hill op het juiste adres. Het speelveld van Bunker Hill is ongeveer 145000 m2. Op dit terrein zijn meerdere bunker te vinden die nog uit de tijd van de koude oorlog komen. Deze bunkers brengen een extra dimensie aan het grote speelveld waardoor je je niet snel gaat vervelen. Het veld is niet alleen groot maar is ook heel verticaal. Bijna overal zijn bergen te vinden waardoor het spel niet alleen horizontaal uitgespeeld wordt. Aan de rand van het speelveld zit een weg die rond het hele speelveld gaat. In sommige skirms wordt er een auto gebruikt die hierop rondrijd.

 

Safezone

Zoals eerder is aangegeven is de safezone gewoon de plaats langs de weg waar de auto’s neergezet worden. Er staan wel twee tenten die gebruikt worden. één wordt gebruikt door de vereniging om airsoft gerelateerde spullen te verkopen en de andere tent wordt gebruikt om je eten op te eten. Je airsoft spullen liggen gewoon bij je auto. Daarom is het verstandig om een paar stoelen of tafels mee te nemen naar Bunker Hill. Je hoeft niet bang te zijn over de plaats want er is genoeg ruimte in de safezone. In de pauze is er een mogelijkheid om eten te halen bij de eettent. Helemaal bij de ingang van het terrein staat ook een huisje, hier wordt de EHBO gedaan en zijn de toiletten te vinden.

 

Airsoft veld

Het veld is redelijk groot en er is genoeg te doen. Aan de onderkant van het veld zijn alle heuvels te vinden. Als het je lukt om boven op zo’n heuvel te komen dan heb je een hele goede plek waar je makkelijker mensen kan raken. Daarom is dit ook een plek waar sniper speler vaker naar toe gaan. Omdat ze het makkelijk hebben om mensen neer te schieten wordt het moeilijker voor het andere team om door te kunnen pushen. Gelukkig is het niet onmogelijk met de juiste tactieken. Onder de heuvels zitten bunkers, in sommige bunker kan je naar binnen en sommige zitten dicht. In de bunker is het redelijk donker en er is niet heel veel te doen. De keren dat ik er ben geweest ben ik ook weinig tijd kwijtgeraakt in de bunkers. Het is wel een goede plaats om stand te houden want het is moeilijk om van buiten naar binnen te kijken wegens het licht.

In het midden van het veld is heel veel bossen te vinden. De spelers die onder op de heuvel zitten hebben zicht op dit deel van het veld en het is daarom moeilijk om hier door te pushen. Er zijn veel objecten waar je achter kan schuilen en het geeft je echt het gevoel dat je in de bossen speelt (Wat eigenlijk ook een beetje het geval is). Ik raad het je wel aan om goede schoenen aan te doen als je bij Bunker Hill airsoft gaat spelen omdat er veel obstakels in de weg liggen. Dit is meestal is bosgebieden.

Aan de bovenkant van het veld heb je nog een paar bunkers waar je in kan. Deze bunkers zijn wel een beetje anders doordat er geen berg omheen gebouwd is. Dit geeft weer een beetje variatie in speelstijl. Rond om het veld is ook een weg te vinden. Deze gaan langs alle bunkers op. Hierdoor wordt het mogelijk voor de organisatoren om nieuwe missie’s te bedenken en dit hebben ze ook zeker gedaan. Er is bijvoorbeeld een missie waarbij spelers een auto moeten begeleiden naar een bepaalde plaats. De tegenstanders kunnen dan bepaalde stukken op het veld vastzetten door de weg te blokkeren.

 

Extra

Elke skirm is anders dus ik kan niet vertellen over alle skirms, maar de gene waar ik ben geweest hadden ze iets extra’s wat het spel een stuk leuker maakte. Er was ook een maffia die jou team deed meehelpen als je hun drugs gaf. Niet het echte drugs natuurlijk maar een zak met poeder die ergens op het veld te vinden was. De Marshalls maakte er echte en show. Ik raad het je zeker aan om een keer naar Bunker Hill te gaan mocht je een keer tijd hebben. Ik heb er plezier gehad en ik weet zeker dat jij dat ook zal hebben.

 

Kyle van Raaij

Jaren lang heb ik airsoft gespeeld met een groep van vijf man. In de jaren heb ik veel geleerd. Met de artikelen die ik schrijf hoop ik jou veel tijd te kunnen besparen zodat jij optimaal airsoft kan spelen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.