Wil jij een keer naar het buitenland om airsoft te spelen maar je weet nog niet waar naar toe? Dan raad ik je zeker aan om een keer naar Berget te gaan. Dit is een evenement in Zweden dat jaarlijks gehouden wordt. Ik hoor je al denken, waarom zou ik voor airsoft naar Zweden gaan? Nou, omdat dit het grootste airsoft evenement van Europa is waar wel 2000 mannen en vrouwen aan mee doen!

 

Moet ik wel gaan?

De beste manier om jou te overtuigen is door een video te laten zien met hoe het er daar aan toe gaat. Ik weet zeker dat je dan wel overweegt om een keer naar dat evenement toe te gaan. Je moet jezelf alleen wel op tijd aanmelden.

 

Plaats

Elk jaar rond dezelfde tijd van het jaar wordt een gigantisch airsoft evenement gehouden. Er doen gemiddeld zo’n tweeduizend mannen en vrouwen mee en is daarom het grootste airsoft evenement van Europa. Het airsoft evenement neemt plaats in Sollefteå en duurt een paar dagen lang. Dit verschilt elk jaar maar meestal wordt het evenement eind juni gehouden.

 

Grootte

Over hoe groot het is hoef je je niet druk te maken, Het is gigantisch en als je elkaar kwijt raakt dan vind je elkaar niet snel meer terug. Het is daarom ook verstandig om een walkietalkie mee te nemen zodat je elkaar altijd weer terug kan vinden. Omdat het evenement een paar dagen duurt moet je daar blijven slapen. Dit wordt gedaan in grote tent kampen met alle nodige voorzieningen. Er zijn verschillende basissen afhankelijk in welk team je zit.

 

Teams

Er zit een heel verhaal achter het evenement dat elk jaar verder gespeeld wordt. Er zijn veel verschillende teams. Je hebt de General Fuentes Militia, de Geverment Forces en de Civilians. Deze groepen zijn ook weer onderverdeeld in groepen waaruit je kan kiezen als je mee doet met het evenement. Deze drie teams zijn weer onderverdeeld in kleinere teams. Er wordt bijvoorbeeld een sniper team gemaakt die stiekem naar de andere kant van de map moet komen om een VIP uit te schakelen. Er zijn tanks en wagens die rondrijden om bepaalde punten te verdedigen zodat er niet door gepusht kan worden door het andere team. Er zijn zijn zelfs kampen, een drugsbende en politie. Er is dus genoeg te doen. Dit maakt het evenement ook zo speciaal! Wil je meer weten over de teams? Dan raad ik je aan De grootste airsoft skirm van Europa te lezen.

Kyle van Raaij

Jaren lang heb ik airsoft gespeeld met een groep van vijf man. In de jaren heb ik veel geleerd. Met de artikelen die ik schrijf hoop ik jou veel tijd te kunnen besparen zodat jij optimaal airsoft kan spelen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.