Als je geïnteresseerd bent in het bezoeken van ATCX in Helenaveen maar je bent er nog niet zeker van dan zit je hier goed. In dit artikel staat alle informatie die je nodig hebt om erachter te komen of ATCX in Helenaveen iets voor jou en je team is. Dit artikel is  honderd procent eerlijk en daarom dus niet gesponsord. ATCX was de eerste airsoft plaats waar ik naar toe ben geweest dus het heeft een speciale plaats in mijn hart.

ATCX in Helenaveen is een leuke plaats om naar toe te gaan. Ze hebben een terrein van 7.500 vierkante meter waar jij en je vrienden uren airsoft kunnen spelen. Vanuit de safezone is er een goed overzicht over het veld en in het veld zit genoeg variatie voor de verschillende speelstijlen. De aankleding zou nog wat beter kunnen maar als jou dat niets uitmaakt is het een leuke plaats om naar toe te gaan. Raad ik het aan om twee uur te rijden om naar Helenaveen te gaan, nee. Maar het is het zeker waard om er minimaal één keer naar toe te gaan. Voor de uitgebreide versie lees dan verder, we gaan het over alles hebben.

 

Ontvangst

Helenaveen is dicht bij mij in de buurt en ik hoef maar een 20 minuten te rijden. Dit is ook de reden dat dit de eerste airsoft plaats is waar ik naar toe ben gegaan. Als je het terrein op komt rijden dan zie je een grote loods van maar liefst 7.500 vierkante meter. Parkeren kan naast de loods op een lang grasveld. Er is nog altijd plaats geweest voor de auto’s maar het kan krap worden als het heel druk is. Het is duidelijk aangegeven waar je naar toe moet om je aan te melden voor het evenement door middel van een groot doek/bord boven de ingang van het gebouw. Als je binnen komt dan zie je meteen aan de linkerkant de balie waar je jezelf kan aanmelden. Dit is ook altijd snel gedaan. Nadat je jezelf hebt aangemeld kan je je airsoft spullen op een van de tafels leggen in de safe zone. Als je vroeg bent hebt je de beste plekken en als je later bent dan moet je hopen dat er nog genoeg tafels/banken zijn. Een pluspunt dat de safezone heeft dat de meeste andere plaatsen niet hebben is dat je door verschillende ramen op het speelveld kan kijken.

 

Safe zone

De Safe zone is de plaats waar al je spullen liggen en waar je naar toe gaat om je replica te laden of pauze te houden. Dus hier liggen veel waardevolle spullen en dat weten de Marshalls. Eerst kwamen er wat vrienden even kijken en ze werden goed in de gaten gehouden door de Marshalls. Dit geeft iedereen een fijn gevoel want dan weet je dat je airsoft spullen in goede handen zijn. De safe zone is goed ingericht en er staan voor de meeste gevallen genoeg tafels. Zins kort is er ook een winkel in het pand waar je de nodige airsoft spullen kan kopen. Ik moet toegeven dat ik hier meteen al wat spullen heb gekocht. Zoals eerder als is gezegd heeft de safe zone zicht op het veld waardoor je ook alleen kan komen om te kijken. Je ziet natuurlijk niet het hele veld maar dat kan je ook niet verwachten. Als je van het veld af komt dan zijn er twee ingangen naar de safezone. één helemaal aan de linkerkant van het pand en de ander helemaal rechts bij de ingang. Voordat het spel begint moet je naar de briefing luisteren. Dit is verplicht bij alle airsoft evenementen waardoor het duidelijk is wat de regels zijn.

 

Airsoft veld

De evenementen worden bij weinig mensen alleen in de loods gespeeld en wordt het buitendeel niet open gemaakt. Als er genoeg mensen meedoen dan wordt het buitendeel wel opengemaakt. Het buitendeel is mijn favoriete deel dus ik hoop altijd dat het best druk is. De team beginnen allebei aan een kant en beide kanten hebben voordelen en nadelen. Laten we deze kanten opdelen in twee kanten, kant A en kant B waar kant B bij de ingang te vinden is. Laten we beginnen bij kant A. Als het buiten gebied open is dan zijn er drie a vier richtingen waar je naar toe kan rennen. laten we aan de linkerkant beginnen. De plaats waar je naar het buitendeel kan gaan. Hier kan je van langere afstanden schieten en er zijn genoeg mogelijkheden om door te pushen naar de andere kant van het veld. Het buitengedeelte is een goede plaats om naar toe te gaan als het in het midden van het veld ook goed gaat. De reden hiervoor is omdat er een opening in het midden zit. Je kan hier goed van binnen naar buiten schieten, maar niet goed naar binnen omdat je weinig of geen zicht hebt op de vijanden/teamgenoten. Het middenstuk van de map is een goede plaats om naar toe te gaan als je van dicht bij wil schieten. Ideaal om naar toe te gaan als je bijvoorbeeld een shotgun of pistool bij hebt. Als je aan de kant van team A begint dan kan je ook nog helemaal naar rechts gaan waar je op langere afstand tegen elkaar aan het schieten bent. Alles was aan de kant van A kan is hetzelfde als bij kant B naar dan omgedraaid. Omdat het veld niet zo groot is zit je al snel bij de spawn plaats van de vijand. Dan wordt er teruggetrokken zodat de vijand de kans krijgt om weer terug te kunnen pushen. Dit is altijd wel zo netjes.

 

Als het om het uiterlijk gaat van het veld dan is er nog plaats voor verbetering. het voelt niet als een dorp maar als een een paar doeken die huisjes moeten voorstellen. Het gaat bij deze baan echt om hoe alle objecten zijn ingedeeld en niet hoe het eruit ziet. Er zit wel genoeg variatie in het veld om alles speltypes te spelen. Ook zijn er wat verbouwingen geweest die het speelveld beter maken. Je kan naar meer plaatsen toe waardoor de ervaring beter wordt.

 

Eten

Als je jezelf en je team aanmeld dan kan je aangeven wat je wil eten. Je hebt de keuze tussen een broodje frikandel en een broodje kroket. De Marshalls zorgen er dan voor dat in de pauze alles klaar is. De wachtrij duurt niet lang en je hebt je eten meestal binnen 5 minuten. Er is niet heel veel keuze dus als je ander eten wil moet je het zelf meenemen.

 

Winkel

Zins kort is er ook een winkel te vinden in Helenaveen die airsoft spullen verkoopt. Deze winkel staat in dezelfde loods als waar de evenementen gehouden worden. De winkel is niet al te groot maar dat is ook helemaal niet nodig. Alles wat je nodig hebt is te vinden in de winkel. Denk hierbij aan attachments, BB’s en kleinere hebben dingen.

Marshalls

Op alle plaatsen waar ik ben geweest zijn de Marshalls aardig en hebben passie voor de sport, maar in Helenaveen gaan ze een stapje extra. Als je een vraag hebt of problemen met je replica dan hebben ze altijd wel een oplossing. In de pauze worden er leuke verhalen verteld en de zweer is goed.  Ze komen ook zelf met ideeën waar je zelf niet eens aan had gedacht. De Marshalls krijgen van mij daarom ook een 10+. De keren dat we er zijn geweest waren er altijd wel problemen met het thuisteam (Hits niet pakken e.t.c). Daar proberen ze dan een oplossing voor te verzinnen door bijvoorbeeld hits te testen. Dit kan als het aan mij lag wel wat minder maar het is goed dat er iets gedaan wordt tegen mensen die hun hit niet pakken.

 

Vragen

Als er vragen of opmerkingen zijn dan hoor ik het graag. Je vragen worden ALTIJD beantwoord. Ben je al een keer naar ATCX in Helenaveen geweest en wil je iedereen laten weten wat je ervan vond? Zet hieronder dan een bericht neer zodat iedereen een beter beeld kan krijgen van ATCX in Helenaveen. Bedankt voor het lezen en tot het volgende artikel!

 

Kyle van Raaij

Jaren lang heb ik airsoft gespeeld met een groep van vijf man. In de jaren heb ik veel geleerd. Met de artikelen die ik schrijf hoop ik jou veel tijd te kunnen besparen zodat jij optimaal airsoft kan spelen!

4 Comments

 • Henk

  16 april 2022 - 12:34

  Goedemiddag,

  Is het mogelijk om met een vriendengroep te komen airsoften op 11 juni? En moet dit gereserveerd worden?

  Met vriendelijke groet,

  Henk peeters

 • sjoerd kurvers

  8 juli 2022 - 14:58

  Hoi

  Ik wil graag informeren naar de mogelijkheden om te komen air soften met 16 a 17 man op 20 augustus.

  Wat zijn de mogelijkheden en kosten hiervan?

  Mvg Sjoerd Kurvers

  06 55 10 67 22

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.