Er zijn twee type mensen, degene die nog nooit van battle royale hebben gehoord en die er veel te veel vanaf weten. Als je tegenwoordig een spel koopt dan is de kans groot dat er een battle royale mode bijzit. Dit is te danken aan PUBG en Fortnite. Het is dan ook vaak de droom van een heleboel gamers om een battle royale in het echt te kunnen doen. Dit kan perfect bij airsoft. In dit artikel gaan we kijken wat battle royale is, hoe je de mode het best kan spelen en meer!

Wat is battle royale?

Battle royale is een gamemode in de meer recente computerspellen. Je wordt met een aantal andere spelers (meestal 100) op een eiland gedropt. Dit wordt meestal gedaan vanuit een vliegtuig. Je land dan ergens op de het eiland. Je hebt geen wapens, granaten of manieren om jezelf te verdedigen. Wapens moet je zoeken op het eiland. Deze liggen verspreid op verschillende plekken. Als je wat wapens hebt gevonden dan is het de bedoeling dat je de andere spelers neerschiet. De game duurt net zo lang totdat er 1 persoon over blijft. Om ervoor te zorgen dat de spelers elkaar kunnen vinden wordt het gebied waar de spelers kunnen lopen steeds kleiner. Je kan in je eentje de battle royale mode spelen maar ook in een team van maximaal 4 personen.

Nabootsing battle royale

Nu is de vraag natuurlijk of het mogelijk is om zelf battle royale te kunnen spelen. Het antwoord hierop is ja. Je kan met airsoft gemakkelijk een battle royale mode naspelen, nou ja, bijna helemaal. Het is vaak niet mogelijk om gedropt te worden vanuit een vliegtuig. Je kan het wel nabootsen. Dit is al vaker gedaan en gelukkig hebben ze het opgenomen zodat wij ervan kunnen leren. Om te beginnen moet je een plaats hebben waar je kan spelen. Dit kan op bijna elk airsoft veld. Het kan zijn dat er al battle royale modes georganiseerd worden maar als dit niet zo is dan kan het nooit kwaad om het voor te stellen bij de organisator van een airsoft veld. Als dit geen zin heeft kan je altijd zelf nog een veld afhuren. Dan weet je zeker dat het mag.

Oké, nu je een veld hebt moet je genoeg replica’s tot je beschikking hebben. Als iedere persoon die meedoet 1 of 2 replica’s meeneemt dan heb je genoeg voor het speelveld. Deze replica’s laat je door organisatoren verspreiden over het veld. Je hebt nu de mogelijkheid om de munitie er bij te doen of deze ook te verspreiden. Dit is aan de organisatie om te bepalen. Laat nu de spelers zichzelf verspreiden aan de randen van het speelveld. Bij een toeter begint het spel en wie als laatste overblijft wint.

Om het nog eerlijker te maken heb je de mogelijkheid om ballonnen aan de spelers vast te maken. Als de ballonnen allemaal kapot zijn dan heb je verloren en moet je van het veld af. Op deze manier ben je er zeker van dat niemand vals kan spelen.

 

Battle royale mode in actie!

Een youtuber genaamd mrBeast heeft een battle royale mode nagebootst met airsoft. Dit heeft hij precies op de manier gedaan zoals hierboven beschreven is. Hij heeft er alleen één ding aan toegevoegd. De veld grootte is aangegeven met een lint. Elke keer als er een toeter gaat wordt het lint verlegt waardoor de map steeds kleiner wordt. In de onderstaande video is te zien hoe dit er dan aan toe gaat.

Kyle van Raaij

Jaren lang heb ik airsoft gespeeld met een groep van vijf man. In de jaren heb ik veel geleerd. Met de artikelen die ik schrijf hoop ik jou veel tijd te kunnen besparen zodat jij optimaal airsoft kan spelen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.